Sidor

onsdag 30 oktober 2024

Lugnt resultat från en mindre skivmässa!


Höstens skivmässa på Pipeline här i Sundsvall har kommit och gått och det var en lite svagare mässa än i våras, med flera klassiska säljare saknade. Man kan väl säga att när försäljaren från Gävle som alltid brukar stå på sitt ställe har ersatts med Återbruket och deras "Chris"-signerade skivor så är något fel. Ändå rätt modigt av Återbruket att komma med sina nerklottrade skivor till en mässa för kräsna skivsamlare. 
     Nå, det brukar komma och gå i omgångar mässornas kvalitéer. Höstmässorna brukar dessutom vara lite svagare än vår-ditona och jag tycker det var en helt OK andel besökare så ingen fara på taket vad jag vet. 

För min del så blev det lite lugnare i antal också. Dels av ekonomiska skäl, då jag hade fått lägga ut pengar på ett nytt batteri till telefonen, och dels för att det inte fanns mer just då. Men samtidigt så kändes det ändå rätt OK med en lite lugnare mässa för min del. Sex fullängdsvinyler och sex singlar blev det. Och då det nu var så pass lite ändå så kan jag rabbla lite kort allt som jag fick med mig hem och som kan komma upp på denna blogg i framtiden:

LP:
A Flock Of Seagulls - A story of a young heart: Det här var en av dom jag hade letat mest efter. Den sista pusselbiten vad gäller A Flock Of Seagulls 80-tal. Den här 1984-plattan innehåller höjdarsingeln "The more you live, the more you love" och jag har inget annat än höga förväntningar på denna!

Glenn Frey - The allnighter:
Glenn Frey från The Eagles med en 80-talsklassiker, som bland annat innehåller hiten "Smuggler's blues". Stickspår från plattan säger att detta låter riktig snyggt och välgjort!

The Moody Blues - Octave:
Bandet återvände efter fem års tystnad med ett album som skulle bli den sista för originalmedlemmen Mike Pinder. Eftersom Moody Blues har blivit en av mina nya favoriter dom senaste åren så är detta ett perfekt tillskott tillsamlingen.

Earl Klugh - Nightsongs: Gitarristen Earl Klugh har ju nästan alltid vandrat i gränslandet mellan jazz och soul och denna verkar inte vara något undantag. Titeln "Nightsongs" är inte helt fel med ett mysigt och nattligt instrumentalt sound. Dessutom medverkar Toots Thielemann. Bara en sån sak...

Lionel Hampton - Hampton:
Det här är en platta med Lionel Hampton och tentett-inspelningar gjorda i Paris 1953. Hampton överraskar ofta med lite udda sättningar och inspelningar och en tentett är det faktiskt första gången jag hittar med Hamp.

The Slender Thread - Original Motion Picture Soundtrack:
Om filmen The Slender Thread vet jag inte mycket mer än att Sidney Poitier, Ann Bancroft och Telly Savalas var med i den. Filmmusiken däremot är gjord av ingen mindre än Quincy Jones med orkester, och hans soundtracks brukar ofta vara något speciellt, så den här var förstås ett givet köp.

SINGLAR:
Christer Björkman - Våga och vinn: Vår käre eurovisionkung, och numera också American Song Contest-producent, Christer Björkman hade ju en egen artist karriärer från början, med två svensktoppsettor. Dessa två har jag letat efter singlarna på och här är den ena av dom!

Shirley Bassey - Goldfinger:
Det här är en EP med Shirley Bassey där huvudspåret förstås är den ikoniska filmlåten från James Bond-filmen "Goldfinger". Det framgår rätt klart på skivomslaget att en låten är främst och dom andra fyra hängre med. Men jag älskar ju klassiska Bond-låtar så detta är förstås givet.

Planet P - Why me:
Planet P, alias Tony Carey, var ett kortlivat synth-new wave-projekt som släppte i från sig två plattor. Den första, som är den enda jag har just nu, är en riktigt bra platta och att hitta en singel från den är förstås riktigt guld! Än bättre är det att mina favoritlåt på plattan, "Only you and me", är singelns b-sida!

Julian Cope - 5 o'clock world:
Sångaren i Teardrop Explode Julian Cope släppte under 80-talet ett antal intressanta plattor, som "Saint Julian" från 1987 som är riktigt bra. Den här indiepop-pärlan är från plattan efter.

The Icicle Works - Understanding Jane:
Engelska Icicle Works bjuder förstås på sedvanlig snygg new wave-rock på den här låten från 1986!

The Art Of Noise featuring Duane Eddy - Peter Gunn:
Henry Mancini gjorde den här klassikern till en TV_show 1959, men det tog inte ens ett år för gitarristen Duane Eddy att plocka upp den och göra låen till sin. När så The Art Of Noise 1986 skulle göra sin tolkning så var det givet att ta med Eddy i den. Det är grymt gung och sound i denna så det var ett måste.

Dom tre sistnämnda singlarna kom från en säljare som på grund av sjukdom skulle sälja iväg sin samling och dessa 45'or är av riktigt bra kvalitet med snygga plastfickor och titeletiketter på dessa. 
     Så med det var höstens skivmässa till ända. Förhoppningsvis är det större och bredare till våren. Och i sedvanlig ordning lyfter jag på hatten till mässans primus motor Tomas Lundmark för hans engagemang, kraft och vilja att driva denna viktiga mässa!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar