Sidor

torsdag 17 februari 2022

The Trammps - Slipping out

The Trammps - Slipping out
Utgivningsår: 1980
Skivbolag: Atlantic Records
Betyg: 2/5
Vi ska ut på dansgolvet med ett av dom band som gjort en av 70-talsdiscons signaturmelodier, The Trammps vars "Disco inferno" ännu är ett måste när det vankas 70-talspartyn. Personligen är jag inte ett jättefan av låten, men den är väl lyssningsbar någon gång om året. Dock är det väl nästan bara den bandet är känd för, i alla fall på den här sidan Atlanten. Också hade bandet några prominenta medlemmar, Norman Harris, som skulle bli en av Philly-soulens starkaste namn och producenter och grundaren Earl Young, som också skulle jobba mycket med Philadelphia-studion samt vara en av ägarna till skivbolaget Golden Fleece. 

Jag valde ändå att ge The Trammps en chans, men jag tycker inte riktigt detta höll. Nu är förvisso "Slipping out" en platta gjord när bandets karriär var i det närmaste död, men sångaren Jimmy Ellis röst har jag bara svårt för. Det låter stundtals som om någon häller iskallt vatten på honom när han tar i och det är inte 
precis vackert. Melodierna är inte heller direkt jättestarka och något som fastnar som mycket annat i samma genre. Någon likt "Disco inferno" finns alltså inte här. Soundet är väl OK, även om det kunde låtit lite funkigare. Året här är 1980 och det finns så mycket häftigare grejer i genren ute, många som jag har skrivit om här förut. Det finns ett par helt OK låtar, men totalt sätt var detta en besvikelse, dock med en del schyssta ljud och proddar. Men skivan kommer inte att bli kvar i samlingen!



3 kommentarer: