Sidor

fredag 1 april 2022

Sven Melander - snabb, smart och naturligt rolig!

Det är aldrig kul när en person som har varit med en under nästan hela ens uppväxt lämnar oss, och nu har Sven Melander gått bort. Sven Melander var en av dom roligaste komikerna när jag växte upp som lyckades med timing och hade förmågan att vara snabb i replikerna och naturligt rolig i sitt sätt att vara.

Han började som journalist och blev en folkhems-clown som gärna spelade halvfull och hade mycket spritskämt (Berra i Sällskapsresan, Werner & Werner, Rulle) och som "växte upp" och visade sig i "På spåret" vara en oerhört intelligent och smart person och han fortsatte programledare, med sidojobb som musikal- och revyartist. Jo men, visst minns vi programmen, Nöjesmaskinen, Nöjesmassakern, Tack För Kaffet, Stina med Sven, Upp Till Bevis, Melodifestivalen 1994 och det kanske mindre lyckade Sitt Vackert. Jag minns att han fick väldigt blandat mottagande när han på 00-talet tog över programledarjobbet i Snacka Om Nyheter, men även om ingen förstås kunde ersätta Stellan Sundahl och det var diverse tabbar här och var så tycker jag ändå att Sven var ett underhållande, underskattat och bra val att driva programmet vidare. Och visst finns Sven på platta också, annars kanske inte denna hyllning hade platsat just här. Klassisk svensk humor är ju som bekant också en av mina kärlekar, även om inte mycket av det har fått så mycket plats här som jag hade velat. Jag har redan skrivit om kockarna Werner & Werners speciella julskiva (Melander med Åke Cato), i två utgåvor finns sketcherna från TV-programmet "Nöjesmassakern" och dessutom en skiva med sketcher med raggarkaraktären
Steve Me' Lloyden från "Tack För Kaffet". Jag ska inte påstå att alla sketcher kanske har hållit tidens tand, men dom är roliga, klassiska och härliga barn av sin tid!
Sven Melander var en komiker och mediepersonlighet som jag gillade, växte upp med och vars repliker, skratt och humor jag kommer att sakna! Tack för alla skratt och vila i frid, Sven Melander!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar