expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

fredag 5 november 2021

ABBA - The Visitors


ABBA - The Visitors
Utgivningsår: 1981
Skivbolag: Polar
Betyg: 3/5
Det kanske kan ses som lite väl utstuderat, ABBA släpper sin första platta idag på 40 år, har världens ögon och öron på sig och jag passar på att skriva om en ABBA-skiva nu, men vadå? Det är ju en perfekt timing likväl och jag köpte ju en ABBA på områdesloppisen i Bredsand i augusti. Självklart är det bra ögonblick att plöja igenom den.

Jag är inget stort ABBA-fan, det vill jag vara klar med! Dom har gjort en del riktigt bra låtar, "The winner takes it all", "Lay all your love on me", "The day before you came" och min personliga favorit, "Summer night city". Men samtidigt är mycket av det dom gjort antingen enormt sönderspelat eller aningen för mycket svensk dramatisk musikalpop för min smak. Och ju senare i karriären dom kom ju mer musikal lät dom. Detta lyser förstås också igenom på nya "Voyage"-plattan, som jag hört lite på. Den är i sin helhet inte usel, men det är inte heller något jag kommer att skaffa, även om det finns klara ljuspunkter. Därför så kan det vara kontroversiellt idag med en text om en ABBA-skiva som INTE får högsta betyg, men musik är åsikter, glöm aldrig det. 

Det finns låtar på nya plattan som faktiskt skulle ha passat bra på den här 1981-skivan, främst då den kanske bästa låten på "Voyage", "Don't shut me down". Det jag önskar av "The Visitors" är att den kanske hade ökat takten något för det är mycket mellantempo som lunkar på. Det finns inga riktigt dåliga låtar här, men inte heller särskilt många som jag heller gör vågen åt. "When all is said and done" är klart plattans bästa låt och "One of us" och "Soldiers" är också helt OK. Och det är mysigt och spännande producerat, en avkopplande platta. Men en discorökare eller något som sticker ut eller en melodi som sitter som ett knytnävsslag hade behövts. Det är en klart godkänd platta som inte gör en fluga förnär, men som inte överraskar mycket heller. Plattan blir kvar i samlingen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...