expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Om mig

                         
Jag heter alltså Jörgen Stafrin och är 45 år och bor i Sundsvall. Jag har samlat på musik i alla de möjliga format sen jag var 10 år gammal och detta har nu växt till den samling av skivor jag har idag. Jag bodde nästan vid radion som barn och har, kanske främst genom Tracks, fått en stor kunskap kring artister och låtar.

Jag sände närradio under 10 års tid där jag gjorde olika listprogram och musikprogram, samt att jag skrev krönikor till dessa också. Jag har också skrivit krönikor på internet.

Jag spenderar mycket tid till att vandra bland loppmarknaderna och second handaffärerna och leta skivor och självklart är besök på Sundsvalls skivmässa ett måste när man har möjlighet! Ungefär en gång om året åker jag även till Stockholm för att bland annat handla skivor.

Som samlare är jag nog ganska udda. För mig är det i första hand musiken som lockar och möjligheterna att kunna upptäcka ny sådan och bevara den. Hur mycket det är värt och vilken utgåva det är kommer i bästa fall i 3-4:e hand. En singel vars fodral ser lite sliten ut med prislapp på är lika välkommen i samlingen som en som ser pinfärsk ut. Skulle jag hitta en skiva med en autograf eller som är i udda utgåva så är det jättekul, men inte det viktigaste. Kalle Anka-tecknaren Don Rosa, vars serier jag också samlar, gjorde en passande teckning en gång där Joakim Von Anka förklarade varför han samlar pengar och inte bryr som om dess värde:
"Livet har lärt mig att värdesätta det som är värdefullt för mig och inte för andra!"
Detta var Don Rosas sätt att kritisera dom som samlar på serier utan att läsa dom. Och så är det med min skivsamling också. Den musik jag rotar efter är inte det som genererar mest pengar på Tradera direkt, 80-tal, vinylsinglar, 90-tal på CD, 70-talssoul- och pop och jazz, men det är musik jag älskar och därför samlar jag på det. Jag lyssnar inte på Bob Dylan, Beatles eller Jimi Hendrix så jag ser ingen anledning att samla på det bara för att det är värt lite slantar på Tradera.

Sen 90-talet har jag varit besviken på medias sätt att bara pusha på det som skivbolag och dom själva vill se på topplistans topp, inte nödvändigtvis det som VI vill höra. Gamla favoriter glöms fort bort, om det inte är en megahit som man vevat femhundra gånger i en reklamkanal. Den här bloggen startade jag så 2009 som ett sätt att rekommendera och visa upp bra och annorlunda musik för andra musikälskare. Sen 2012 så försöker jag alltid också bifoga med Youtubeklipp på låtar från plattan som ett smakprov. 2019, efter 10 år, så beslutade jag mig för att uppdatera sidan något, med allt som oftast kortare artiklar och recensioner inte bara om mina favoriter utan skivtips, recensioner och krönikor i allmänhet.

Förhoppningsvis hittar ni något ni blir nyfiken på och som leder till att ni får en helt ny musikalisk upptäckt! Så mycket nöje med botaniseringen av bra musik på denna blogg! Sen är det bara att ge sig ut på din stads second handaffärer och hitta skivan. Det är klart att det går att få den på andra sätt också, men letandet är en del av nöjet som samlare och glädjen när man till sist hittar den också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...