expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

måndag 17 februari 2020

The Stylistics - You make me feel brand new

The Stylistics - You make me feel brand new
Utgivningsår: 1974
Skivbolag: Avco
B-sida: Rockin' roll baby
Falsettsång är normalt inte något som jag är ett stort fan av. Bee Gees kan funka och en röst till känns helt OK, i lagoma doser i alla fall, Russell Thompkins Jr i gruppen The Stylistics. The Stylistics var en av de första grupperna som fick mig in på 70-talssoulen, dels genom en annan av deras stora hits, "Betcha by golly wow", och dels genom den här låten, "You make me feel brand new". Det är ingen tvekan om att just smekfulla ballader var bandets styrka.

Trots att bandet var från Philadelphia så tog det ända till 1980, långt efter bandets storhetsperiod var över, innan bandet gjorde plattor för just anrika Philadelphia Records. Producenten och låtens kompositör Thom Bell var förvisso med vid Philadelphia Records start, men är sin egen just här. Det här lilla bolaget Avco, som The Stylistics var lojal med och där dom tillsammans med Van McCoy var bolagets i stort sätt enda succéer, hade en väldigt kort existens, i sju år fram till 1975.


Den här
singeln köptes på Nostalgimarknaden i Selånger nu i höstas och låten är en stark kärleksförklaring med den rätta 70-talssoulkänslan utan att den för det blir för smetig. Duettsången mellan Thompkins och den tenorsjungandes Airrion Love är riktigt bra och Thom Bells produktion är grymt snygg och smeksam. Love och Thompkins lyckas verkligen sjunga med en sån inlevelse att man verkligen tror på det dom sjunger! Detta kan nog vara en av 70-talssoulens snyggaste ballader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...