expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

onsdag 30 maj 2018

Aurra - You and me tonight

Aurra var från början en sidogrupp till det större bandet Slave, som hade en del framgångar på 70- och det tidiga 80-talet. Från början var man rätt många medlemmar och ett antal hits i USA, men bråk ledde till att bandgrundaren Steve Washington tog rättigheterna till namnet och lämnade bandet. Alldeles precis innan, då bandet bara bestod av Curt Jones och Starleana Young, så hade man precis haft en hit med den här låten, "You and me tonight" 1986.

Jag hörde låten första gången i Tracks i maj 1986 då den testades men misslyckades med att ta sig in. Det tog några lyssningar på programmet, som jag hade inspelat på band, innan låten satte sig, men då satte den sig rejält, vilket inte brukade vara så vanligt då för låtar som inte kommer på trackslistan.     
     Däremot var det otroligt svårt att hitta singeln och låten i fysiskt format i Sverige och inte förrän i vintras, i en bordsloppis i Bosvedjan här i Sundsvall så lyckades jag till sist hitta denna bortglömda pärla. I Stockholm har jag också lyckats hitta ett helt album med Aurra ("Like i like it" från 1985), dock inte med den här låten på.

För "You and me tonight" är en intelligent och skön soulpärla från 80-talets mitt. Curt Jones och Starleana Young spelar emellanåt upp en dialog som ska föreställa ett bråk mellan en pojk- och flickvän. Väldigt snyggt och udda drag i en hitlåt och till det är texten också riktigt bra. Låten har en smekande och samtidigt skönt rytmiskt sound med 80-talsljud. Sen kanske det inte är världens bästa refräng, men i det här fallet så märks det faktiskt knappt. Aurras "You and me tonight" är ett härligt soulörhänge från 80-talet som förför och gungar! Och vill man bara njuta av det funkiga 80-talssoundet så har B-sidan en instrumentalversion av låten.

Aurra fick efter den här hiten byta namn till Déja innan man la av 1989, sorgligt bortglömd sen dess! Så därför så vill jag påminna om denna saknade soulklassiker, "You and me tonight", genom detta liveframträdande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...