expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

söndag 10 mars 2019

Lou Rawls - All things in time

Utgivningsår: 1976
Skivbolag: Philadelphia International
Betyg: 3/5

En av soulens mäktiga när det gäller smeksam sängkammarsoul är Lou Rawls. Han hade en väldigt utmärkande smekande och mogen röst med en baston som alla kände igen. Och när den här plattan släpptes så hade han precis kommit till Philadelphia Records och detta är alltså hans första platta på det legendariska bolaget samt också den första artisten med framgångar i ett annat bolag som signade Philadelphia.

"All things in time" är en mjuk och själfull platta som låter Philly över hela linjen, vilket är plattans stora fördel även om detta kanske inte är ett av Philadelphias allra vassaste alster. För samtidigt hamnar Lou Rawls tyvärr lite i samma fack som en annan sängkammarsångare i samma genre, Barry White. Alltså att låtarna tenderar till att låta samma, har  samma tempo och har samma romantiska skimmer över varenda låt. Alltså är det inte direkt discotakt på låtarna och inget, utom inledande "You're the one", sticker riktigt ut. Och då är dessutom den låten, som har storband i bakgrunden och en mer bluesig stil, plattans svagaste låt.

Men så är detta också, till skillnad mot Barry Whites plattor, en Philadelphia-platta med Gamble och Huff vid spakarna och MFSBs smekfulla orkesterinsatser vilket lyfter plattan enormt! Och det är ändå inte dåliga låtar, bara lite fantasilöst emellanåt. Det låter trots allt riktigt mysigt. Också innehåller plattan "You'll never find another love like mine", Lou Rawls genomgående bästa låt i karriären, det får man inte heller glömma bort. Lou Rawls "All things in time" blir så klart kvar i samlingen, här offras inga Phillysoul-plattor från 70-talet!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...