expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

söndag 29 september 2019

Double - The captain of her heart

Double - The captain of her heart
Utgivningsår: 1986
Skivbolag: Polydor
B-sida: Your prayer takes me off part II
Schweiz kändaste artister på popkartan är lätträknade. Yello förstås, DJ Bobo på 90-talet och Double på 80-talet. Double var en duo, Felix Haug och Kurt Maloo. Dom är vad man kan kalla en geniun one-hit wonder, även om det fanns potential till annat, i alla fall om man hör på denna singel. 

För "The captain of her heart" är kanske en av 80-talets vackraste och bäst producerade låtar. Om man jämför med vad som kom ur europeiska skivstudios runt 1985-86, vilket var väldigt mycket dansmusik och synthbaserade tongångar, så är den här låten en enormt avkopplande ballad med ett piano som går som en röd tråd genom låten. Det är ingen traditionell 80-talistisk smörballad, utan bara en stilfull, proffsig och vacker ballad med en väldigt skön stämning och atmosfär. Framför allt gillar jag sopransaxen i låten! Detta är otroligt vackert!
     Så med en sån här lysande låt, som var betydligt mer värd än den ynka 15:e plats den fick på trackslistan, varför blev Double en one-hit-wonder? Svaret är nog hur man följer upp en låt. När ett band slår igenom med en riktig hit eller gör en låt som många gillar så skapar det förväntningar på hur bandet låter och tyvärr så måste jag erkänna att plattan "Blue" som låten är ifrån på intet sätt infriade i alla fall mina förväntningar
. Det var en väldigt tråkig och intetsägande platta och även om Kurt Maloos lite lätt berusade röst kändes spännande och väldigt passande för just den här låten så är den så pass udda att det till slut blev jobbig för ett helt album. Och uppföljarplattan, "Dou3ble" från 1987, var snudd på ännu sämre. Men "The captain of her heart" är ändå en låt som jag tycker står sig ännu och är allt för bortglömd idag!

B-sidan kan vi också ta upp, det är en väldigt spännande metod att lansera en ny platta med. På B-sidan så har man lagt till man en instrumental fortsättning på en låt som i original bara finns på plattan. Inte alls en usel låt, men en B-sidelåt i dess rätta benämning. Jag är inte hundra att så många personer sprang och köpte skivan "Blue" just på jakt efter del 1 av singelhitens B-sida, men det är min gissning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...