expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

måndag 22 juni 2020

Bruce Springsteen - Working on a dream

Bruce Springsteen - Working on a dream
Utgivningsår: 2008
Skivbolag: Sony Music
Betyg: 4/5

En sommarkväll på balkongen med ett stort glas iste och Bruce Springsteen, hur låter det? För mig lät det som en riktigt skön idé när jag beslöt mig för att plöja igenom "Working on a dream"-CDn från 2008. Jag köpte den här CDn för några år sen på den bordsloppis som normalt brukar vara på nationaldagsfirandet här i Sundsvall. Det är en deluxe utgåva som också innehåller en DVD om arbetet med den här plattan, den har jag dock inte hunnit se än. 

"Working on a dream" är "bossens" sextonde platta och sålde tre miljoner exemplar världen över, inte dåligt alls i nedladdningens tidevarv! Det här är en klassisk Springsteen-platta, med E Street Band som komp och med hans fantastiska förmåga att göra målande beskrivningar i texterna. Musiken är i den amerikansk singersong-writer traditionen, men samtidigt med en skön och soft rockkänsla i kanterna.
Plattan själv skakades dock av tragedi under skapandet när E Street-medlemmen Danny Federici avled under inspelningen och plattan är förstås tillägnad honom speciellt.


Jag gillar den här plattan jättemycket och tycker den känns skönt avkopplande i dessa varma och småstressiga sommardagar vi har just nu. Jag gillar den rörande och sorgliga inledande historien om  "Outlaw Pete", den vackra kärlekstexten i "Life itself" och den kanonbra "Kingdom of days". Plattan har egentligen bara en nackdel och det är den överraskande tuffa rockkaskaden "Good eye" som inte är dålig, men känns väldigt malplacerad i den den annars så softa känsla som plattan ger. I övrigt är det här en klockren och klassisk Springsteen-platta som jag mer än gärna återkommer till igen. Skivan blir således solklart kvar i samlingen och jag vill mer än gärna bjuda på tre smakprov från den! Håll till godo!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...