expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

måndag 22 maj 2023

Midge Ure - The gift

Midge Ure - The gift
Utgivningsår: 1985
Skivbolag: Chrysalis
Betyg: 4/5
Om ni tycker att det tar lite längre tid mellan artiklarna just nu så beror det på en viss tidsbrist för närvarande
, men självklart lever bloggen vidare och nu med något klassiskt och 80-tal. Det här är en skiva som har funnits med mig länge i samlingen, men som med allt nytt som jag har att plöja igenom inte har blivit spelad på bra länge. Så det är dags att åter göra bekantskap med Midge Ures första soloalster, "The gift". 

Midge Ure har sagt att han ville göra något som var lättare än Ultravox och även om soundet inte skiljer sig så jättemycket från bandet så är det ändå positivare och till viss del gladare tongångar på "The gift" än på Ultravox klassiska plattor några år tidigare. "If i was" var ju huvudsingeln och hiten och är en låt som håller starkt än som en vacker svävande brittisk poppärla med snygga synthmattor. Men här finns också plats för lite snygga instrumentala låtar, som spelades in på ön Montserrat i Karibien. Den rytmiska kaskaden i "The chieftain" är väl värd att rekommendera. 

Ure var fortfarande en del av Ultravox här, men vågar stå med en fot i bandets klassiska sound och det andra i något nytt med tuffare tongångar. Det är aldrig tråkigt utan variationsrikt och otroligt välgjort, samtidigt som Ultravox-fanet både kan känna igen sig och fascineras av Midge Ures egna idéer. En lysande och klassisk solodebut av Midge Ure med ett vackert och snyggt sound som känns både hemtam och överraskar här och där!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...