expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

torsdag 6 januari 2011

The Limping Cowboys featuring Ove Jagger - Satisfaction

Det finns hur många olika versioner av Rolling Stones "Satisfaction" som helst, den ena värre än den andra och jag är verkligen inget fan av originalet heller, men plötsligt känns Mick, Kieth och dom andra rätt fräscha.
Här skulle jag verkligen vilja titta in i skivstudion 1986-87 och höra hur diskussionen gick när Umeåbandet The Limping Cowboys fick för sig att göra en egen version av Stones monsterhit. Men här heter sångrösten, inte Mick, men väl Ove Jagger, nån svensk bondversion av MTV-fenomenet på 80-talet, Max Headroom. Ni minns, datafiguren i yuppiestil som fick ge ut skivor med Art Of Noise.
Nån i bandet kom på idén att för att låten ska sticka ut ordentligt så sätter man sig vid nån gammal Amiga och programmerar in sången så att datorn sjunger. Problemet är att bandet i sig spelar så uselt som det går och Ove Jagger själv "sjunger" (ja, eller pratar, vilket man nu vill) helt i otakt med bandet. Men likväl fick nån på Jakaranda Records för sig att detta var bra nog för att släppas på vinyl 1987. Varför inte? Move over, Max Headroom, för här kommer "Ove Jagger - the singing computer"!

Tyvärr har jag inte hittat något klipp av låten och har inte tekniken att lägga upp den själv.

4 kommentarer:

 1. jag minns denna låt mycket väl! Snälla, lägg ut en mp3!!!

  SvaraRadera
 2. Ursäkta, men dels har jag inte tekniken att lägga ut LP på dator, och dels står det rätt klart ovan att detta är "en mp3-fri zon"! ;)

  SvaraRadera
 3. Den kommer på youtube. Kommer lägga ut den och annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Jag väntar med spänning... :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...