expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

fredag 9 mars 2012

Koreana & HCD-Fans - Go-go-HCD

Tänk att äntligen få hitta en idrottslåt som vågar sticka ut lite grann, som låter lite udda mot den patenterade schlagerstilen som alla lag använde förr.
Fast om det ändå blir så uselt att man till slut tycker att Galenskaparnas "Ciao ciao Italia" inte är så dåligt, så borde man gå tillbaka till ritbordet igen.
Så är fallet med den singel jag hittade på en loppis nästan gratis nu i veckan. Det schweiziska hockeylaget HCD, Hockey Club Davos insåg 1981 att man borde öka sina hejarop på hemmaarenorna med en glad sång. Mitt sportintresse stannade när jag slutade gymnasiet 1993 så jag ska inte ens försöka leka expert på det lagets storhet, men en googling ger vid handen att det laget är rätt stort i Europa. Så vad gör HCD av årgång 1981? Jo, man tillkallar en popgrupp från ett land som kanske inte är så känd för sina hockeyframgångar, Sydkorea. Nämligen Koreana. OK, namnet känner en del kanske igen. Dom låg etta på trackslistan 1988 med OS-låten "Hand in hand".
Det börjar spännande redan när man tittar på omslaget. Laget står på isen med dom sju medlemmarna i bandet på knä framför. Tre av dom tycker det är så kallt att man måste ha stora pälsar på sig och tre av dom tycker att det räcker med lagets trendriktiga sportjackor. En av dom vill visa sig kunnig på hockey och har tagit på sig ett par... skidglasögon. Så impar man på schweiziska hockeyfans!
Låten sen är en märklig pyttipanna. Det börjar med en fanfartrudelutt, för att i versen vandra till en äkta ompa-pompa-oktoberfest-låt och avslutar med en refräng där Boney M goes sports. Allt ackompanjerat av ett ideliga skrålande av... ja, hur nu laget förkortas på tyska.
För att riktigt smälta in i det schweiziska landskapet så har Koreana fått i uppdrag att lära sig låten på just tyska och bräker fram på den hemskaste och stelaste staccatotyska jag hört. Jag trodde ett tag att det holländska dom sjöng på. När bandet sen på B-sidan ska sjunga på engelska i schlagerballaden "Sorry my love" så går det inte mycket bättre. "Hand in hand" må ha varit en hemsk låt, men deras engelska var ändå anständig, men här hör man knappt vad dom sjunger.
"Go-go-HCD" skulle alltså ha varit den låten HCDs fans spelade på läktarna och sjöng med i. Månne kanske anledningen till att laget inte vann schweiziska ligan 1981...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...