expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

söndag 29 april 2012

Pet Shop Boys - Domino dancing

Första singeln i denna nya avdelning kallad Singeltipset är med ett band som jag nog kommer att skriva om många gånger här, Pet Shop Boys. Få band har lyckats skapa en sån perfekt hamoni mellan A-sida och B-sida. Pet Shop Boys B-sidor är oftast lika välarbetade och snygga som hitsidan. Den som vill få en närmare bekantskap med Pet Shops B-sidor kan införskaffa dubbel-CDn "Alternatives" där alla fram till 1995 finns, inklusive en intressant intervju i texthäftet med Neil och Chris om alla låtarna.
"Domino dancing" har jag valt att skriva om här, en låt som är en ganska tragisk låt textmässigt, men en väldigt snygg disco produktion, med en liten krydda latinopop i kanterna, signerad amerikanen Lewis A Martinée.
Låten blev inte lika stor som bandets övriga låtar i England, medan den i alla fall blev en Trackstrea här i Sverige. Men det hindrar inte att låten ändå är en av Pet Shops allra skönaste 80-talshits!
B-sidan då innehåller en enkel och samtidigt genial synthdänga kallad "Don Juan", som börjar med enkel trummaskin först för att vid refrängen växa till nåt riktigt snyggt och spännande.

Denna singel har jag haft väldigt länge, i mer än 20 år. Redan 1991 köpte jag den på Fyndlagret här i stan och att den är tidig syns på omslaget, då unge herr Stafrin behagat skriva låtens genre och signatur med bläck. Vad kan man säga, ung och dum, men låten är ändå ett stycke discohistoria från 80-talets slut!

Eftersom B-sidan här är så pass bra som den är så har jag valt två klipp. Dels den lätt svekfulla videon till "Domino dancing", som jag i ärlighetens namn inte tycker är kanske bandets bästa video, men OK, modellen i videon, Donna Bottman är ju trevlig att se på ;)
Sen har jag inte lyckats hitta den rätta versionen på "Don Juan" som är på singeln, men close enough, som dom säger. En längre version av låten från maxisingeln som är drygt sju minuter lång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...