expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

måndag 7 maj 2012

David Lundberg - Kungen av bröd

Normalt sätt brukar jag inte engagera mig alls i reklam och deras fåniga texter. Framför allt inte när man anlitar någon som låter som en vanligt popsnöre med en usel pojkbandslåt, men som istället om love sjunger om hur god en glass är eller skön en säng är. Men det finns sen undantag där det är så uselt att man inte kan låta bli att skratta åt det. Över hur långt man är beredd att driva sin kärlek till en vara i en text. En sån hittade jag nyligen på en loppis för en väldigt billig peng och förmodligen hade jag nog inte köpt den, eller brytt mig noll om den, om jag inte läst texten på baksidan av singeln. Detta är nog bland det skrattframkallande jag sett från en reklamtext. Företaget som gjort denna singel, "Kungen av bröd" med David Lundberg, är ett brödföretag som jag inte tänker nämna vid namn, mest utav barmhärtighet mot Skogaholm. Oooops! ;)
Nu är jag mycket väl medveten om att låten inte är meningen att hamna på en Trackslista, utan att sälja en vara, men ändå...
Denna singel kunde man kunde man köpa antingen i affärerna eller som det står högst upp, "köp en "schlagerlimpa, få den här smöriga CD-singeln". Det är väl menat att låta roligt, men hör man låten så är adjektivet mer en sanning än kul påhitt. Låten är presenterad som ett alternativt melodifestivalbidrag och endast här önskar man nästan att låten vunnit den riktiga tävlingen så man kunde ha sett minnen på Europas jurymedlemmar. När singeln är gjord framgår inte så det hoppar vi. Förmodligen har bäst-före-datumet gått ut i alla fall.
Låten i sig är en smetig gitarrig latinopopsdänga som passerar rätt obemärkt. Sångaren David Lundberg vet jag exakt ingenting om och textförfattaren Lars Lengqvist vet jag exakt lika lite om, mer än att jag inte hoppas att han försöker skriva till riktiga festivalen. Lyriken är förmodligen någon sorts humor och självironi, men som trots det känns som en pinsamt komisk sak. Det lyder bland annat:
"Ett underlägg med pålägg
en kärleksunion
En limpa ger oss stadighet
en smörgåskonstruktion"
Det måste vara första och sista gången som ordet "smörgåskonstruktion" använts i någon sångtext. Sen börjar kärleksförklaringen till smörgåsen och tomheten när den inte finns i brödburken.
"Jag tänker aldrig sjappa
ger inte upp så lätt
Men om jag mackan tappat
den landar alltid lätt"
Fortsättningen lyder att "uppåt pekar smöret". Jag skulle vilja se om någon på Skogaholm fick i uppdrag att kasta X antal smörgåsar i backen till dess att den tesen kunde styrkas. Men mest tror jag att jag skrattade åt sista raderna.
"Vi är som gjorda för varann
Vår limpmacka blev sann"Visst är det rörande med lyckliga slut. Dom kanske gjorde en dubbelmacka och fick en liten skorpa? Ni får ursäkta min låga humor, men jag kunde inte låta bli. Låten lockar ju med till sånt än till att stilla en eventuell hunger, vilket inte riktigt kanske var meningen när låten planerades. Men tycker man att det ska vara roligt att laga mat så kan man få sitt lysmäte här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...