expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 20 maj 2014

Shannon - Do you wanna get away

Ibland gör man skivköp som får en överlycklig när man lyssnar på det, även fast man inte vet hur låten är från början. Det kanske ni som läst mina Singeltipset Deluxe-artiklar, om singlar jag köpt på vinst och förlust och som visat sig vara kanonvinst, förstått. Detta är nästan en sån, men ändå inte. Jag visste här vem artisten var, trots allt. Shannon, med mellannamnet Brenda och efternamnet Greene, började som jazzsångerska, men blev mest känd som den artist som fick den första egentliga hiten i den musikstil som skulle ge oss breakdance, freestyle. 1983 fick hon en monsterhit på dom amerikanska dansgolven med "Let the music play", en av dom stora amerikanska discoklassikerna inom 80-talsmusiken! Hennes debutplatta sålde också guld.

Därefter så hamnade hon etta på USAs danslista med ett par singlar till, men däremot sålde hon inte lika mycket i antal singlar, trots att låtarna var riktigt bra. Den singel jag tänkte skriva om idag, som är från hennes uppföljarplatta med samma titel som låten, "Do you wanna get away", är alltså inte någon av hennes mer kända och som inte nådde våra breddgrader nåt nämvärt. Men ändå köpte jag den på Fyndlagret här i Sundsvall för bara någon månad sen och blev väldigt lycklig när jag kunde konstatera att den var minst lika skön och häftig i ljudbild och melodi som "Let the music play". Produktionen är pumpande och lysande! Jag kan tycka att denna borde ha blivit en långt större hit än den blev, där den bara nådde 49:e plats på USA-listan 1985. Trots allt så är den gjord av samma som gjorde "Let the music play", det tidiga 80-talets electrokung Chris Barbosa.
Men jag tycker den är värd att lyftas fram och att Shannon är en artist som kom med något nytt som var häftigt och revolutionerande för 80-talets musik- och dansvärld. Detta är amerikansk 80-talsdisco när den är som allra bäst! B-sidan, ska jag kanske säga, är en dubmix på låten, inte alls dålig, men mer anpassad för klubbarna än att lyssnas noga på.

Shannon kunde höras på Sash! hit "Move mania" 1998 och släpper skivor än och sitter dessutom i den amerikanska Grammyjuryn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...