expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

onsdag 18 juni 2014

Sommarspecial '85: Bryan Ferry - Slave to love

Nu när sommaren är här, ja, officiellt i alla fall (kanske inte så mycket om man ser till vädret), så tycker jag att det är på sin plats att bjuda på lite klassiska sommarminnen och sommarhits! Här är den kanske mest klassiska av alla sommarhits för mig, Bryan Ferrys "Slave to love". Jag skrev lite om den redan 2011 när jag samlade ihop ett antal sommarhits till en artikel, men det hindrar inte mig från att lyfta fram den igen seprarat! För mig är detta sommarballadernas sommarballad och jag berättade i den tidigare nämnda artikeln om min tradition att ligga på klipporna och titta på havet till den här låten. Det är något så gudomligt vackert och skönt att jag får gåshud. Då känner jag sommaren som allra bäst!

Låten, som kom 1985, var idag 68-årige Ferrys första skivsläpp efter Roxy Musics splitt ett par år tidigare och snart kom plattan "Boys & Girls", rekommenderbar även den! "Slave to love" är en riktigt avkopplande och vacker ballad som har en ursnygg produktion och en melodi som både smeker och samtidigt sitter som berg. Första gången jag hörde den var sommaren 1985 då den var som allra störst och först tyckte jag att den spelades så mycket att jag blev trött på den. Men snart växte den till det härliga 80-talsörhänge som den är idag. För många är detta den låt man förknippar med Bryan Ferry när man nämner hans solokarriär, men Ferry är en utmärkt musiker, artist och kompositör som släppt många plattor som är känsliga och relaxande. 1994 års "Mamouna" är alldeles utmärkt, liksom 2010 års "Olympia", som var en ren återgång till hans mer tillbakalutande stil från förr. Men man får för den sakens skull inte förneka "Slave to loves" storhet vad gäller försäljningsmässigt. Den har använts i otaliga massa filmer och TV-serier och är en klassiker ut i fingerspetsarna.

B-sidan är en låt som heter "Valentine". På hans album "Boys & Girls" finns det också en låt som heter "Valentine", men dessa ska inte förväxlas för dom är inte alls samma låt. Denna är avskalad på flera instrument och gjord instrumental och låter som en filmlåt, men den är speciell och vacker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...