expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

måndag 7 juli 2014

Sommarspecial '87: Robbie Nevil - Wot's it to ya

Det kommer bli en hel del singlar i sommar just för detta lilla sommarspecial där jag visar en sommarklassiker per år från åren 1985-2000 och det är ca 14 singlar kvar. 1987 är vi framme vid, en sommar där jag minns att midsommaraftonen helt regnade bort, medan resten av året var sisådär. Det bisarra är att den här sommaren helt har raderats bort från mitt minne, alltså vad jag gjorde. Jag minns inte något av vart jag åkte eller hade för mig. En enda sak minns jag, jag lyssnade på popradio så ofta jag kunde och framför allt på två program, Sundsvalls Semestertryck, som var en semesterradio som gick på närradion här i stan och som var nästan chockerande proffsigt gjord, också Kulan I Luften, som jag inte missade en enda gång på hela sommaren. I dom programmen fanns en artist man spelade ofta och som jag därmed förknippar med denna sommar, låtskrivaren åt USAs souldamer som ville bli stjärna själv, Robbie Nevil. 1987 var hans år totalt i och med megahiten "C'est la vie". Jag hade tänkt att skriva om Robbie Nevils debutplatta någon gång här så jag ska inte uppehålla mig för mycket om hans karriärshistoria utan spara mig till dess.

Men som sagt, jag hörde mycket på Robbie Nevil i radio och det var massor av olika låtar från plattan och jag spelade in varje gång. Men sommarens låt var en låt som hade den där lilla extra sommarkänslan. Den var somrig, hade lite reggaegungande popsound och en melodi som var otroligt skön! Däremot hade den en lite märklig titel, "Wot's it to ya". Låten entrade listorna i Sverige rätt sent, först i augusti, men spelade flitigt i radio redan under semestertiderna och snart var det bevisat, vilket tycks vara bortglömt numera, att Robbie Nevil inte var någon "One-hit-wonder". Fortfarande är "Wot's it to ya" ett måste på sommaren. En luftig och skönt gungande 80-talshit som passar helt perfekt i solskenet, men som fallit i glömska helt numera.
B-sidan på singeln innehåller en OK, rätt ointressant remix på låten kallad "To Ya Remix", men dom flesta remixar är för mig ointressanta så vem är jag att döma.

Ingen av dom videoversioner av låten som finns på Youtube är i sin helhet så jag tog en audioversion tills vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...