expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 19 augusti 2014

Sommarspecial '95: U2 - Hold me, thrill me, kiss me, kill me

1995 var sista året för mig med familjen i sommarstugan och till detta kom en OK sommar med flera bra sommarhits. Men också en hel del dynga i form av dessa gräsliga postpunklåtar som Green Days "When i come around" och Weezers "Buddy Holly", samt en ännu vidrigare Drängarna och det årets plåga, Rednexkopian "Vill du bli min fru". Däremot så lyssnade jag och hejade flitigt på Gyllene Tider och deras "Det är över nu", som jag ännu tycker är en av dom skönaste sömmarhitsen som kommit ur Per Gessles penna. Men det blev inte den som jag valde, inte heller den dansrökare som jag älskade, Basic Elements "This must be a dream" (kanske främst för att jag inte har den på singel), utan det blev en rocklåt som jag aldrig kunde få nog av denna sommar. En av dom filmer som det hypades mest kring var nya Batman-filmen "Batman forever" vars huvudlåt gjordes av U2. Jag har alltid haft ett gott öga till Bono och hans mannar och även här har jag inte mycket mer riktiga sommarminnen till låten "Hold me, thrill me, kiss me, kill me" än att jag spelade den enormt massa gånger i stugan och snart gick till Åhléns och köpte singeln för att spela den ännu mer.

Låtens titel är hämtad i från en klassisk sång från 50-talet som heter "Hold me, thrill me, kiss me" och låten kom till redan vid inspelningen av bandets platta från 1993, "Zooropa". Produktionen är signerad Nellie Hooper, som tidigare var mest känd för att ha legat bakom ljudbilden för Soul II Soul och Björk. Genom åren har dock min respekt för Nellee Hooper växt oerhört mycket för hans ljud är (eller var vid den här tiden) ofta väldigt oförutsägbar, men samtidigt stort och häftigt. Det är också så som man kan beskriva den här låtens produktion, den är minst sagt genialisk och häftig och väldigt spännande! Melodin är också väldigt fräsch och speciell och ännu är detta en klassiker som jag kan höra ofta! På hösten så började jag folkhögskolan i Härnösand och från mitt internatrum så kunde man höra mig spela denna ofta! Kanske en av U2s mest bortglömda och skönaste låtar! Det skulle inte heller vara sista gången vare sig Nellee Hooper eller U2 satsade på filmmusik. Redan på hösten så gjorde han Bondlåten "Golden eye" åt Tina Turner.

Dom andra spåren på denna CD-singel är andra låtar från soundtracket, det instrumentala temat och en aptrist rockballad av Mazzy Star kallad "Tell me now".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...