expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

måndag 22 september 2014

Supercharge - I think i'm gonna fall in love

Minns ni tiden när man var yngre och man hörde på ett radioprogram, som Tracks till exempel, och man fäste sig vid en låt som man tyckte vad helt fantastisk? Sen spelade man in låten på kassettband innan man sprang till en skivaffär och köpte singeln och kunde sen, när man hörde programmet och låten igen, känna sig stolt över att man hade den låten i samlingen. Det var tider när musikintresset var ungt och vitalt och man hade en passion för allt nytt som kom. Några av er som plöjt igenom mina Vinyl Community videor under året har kanske hört mig berätta denna historia i en av dessa, men för er andra så kan jag berätta om när jag som vuxen, för ungefär ett halvår sen, upplevde detta igen, i modern tappning.

Under året så har jag plöjt igenom alla avsnitt från 1978 från Poporama, ett avsnitt per vecka, precis som när man följde Tracks förr. Nördigt, ja visst, men är man musik- och radiofreak så är man. Under våren hörde jag vecka efter vecka en låt som jag aldrig hört dessförinnan och som jag föll för direkt, en discolåt med engelska Supercharge som hette "I think i'm gonna fall in love". Jag har upptäckt en massa nya helt bortglömda 70-talsband det här året, men detta var en av dom skönare låtarna.
Så småningom gjorde jag min månatliga loppisrunda för att leta skivor och bläddrade på Fyndlagret här i stan bland en hög vinylsinglar och såg plötsligt den låten! Gissa om jag blev glad och köpte singeln. När jag kom ut så hade jag plötsligt den där härliga känslan från barndomen! Jag hade köpt en singel med en låt jag just upptäckt via ett radioprogram, även om det inte råkade vara nytt. En nostalgisk flashback och deja vu-upplevelse jag inte känt på många många år. Ja, en liten inblick i en skivsamlares tankar och glädjeämnen var det.

Supercharge leddes av Albie Donnelly och Dave Irving och hade en näve hits i slutet av 70-talet och dom spenderade alltså många veckor på Popramas Heta Högen 1978 med den här låten. "I think i'm gonna fall in love" är en catchig, gungande och skön souldiscolåt med en melodi och refräng som sitter som ett knytnävsslag. Den snygga produktionen, och hela låten för övrigt, är signerad före detta herr Shania Twain, Robert "Mutt" Lange, som under 80-talet kanske mer är känd för ljudet bakom Def Leppard, Bryan Adams och The Cars. Tyvärr så har den här låten fallit helt i glömska idag och hörs aldrig i någon av dom radiokanaler vi har som spelar äldre musik. Därför är det en glädje att få visa upp en bortglömd klassiker som borde ha fått ett större rykte än den har fått.

Den här singeln finns med flera olika singelomslag, övervägande med en lätt sexuell framtoning med nakna bröst på framsidan. Den version jag har är dock den mer normala och cencurerade utgåvan. Dock har alla en sak gemensamt, det är samma B-sida, en ganska märklig sådan i form av en sorts fortsättning på låten som heter "I think i'm gonna fall in love part II". Den innehåller alltså mer solon och upprepande av refrängen och är mest till för dom som tyckte det var synd att sida A slutade så snabbt.

För den som undrar så finns Supercharge än, under ledning av Donnelly, även om dom inte är samma band idag som på 70-talet. Så därför tycker jag att det är bäst att lyssna på bandet i sitt esse. Tyvärr har jag inte lyckats hitta någon video med levande bilder, men låten finns ju som tur är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...