expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

lördag 19 januari 2019

Soundtrack - Xanadu (Olivia Newton John/ELO)


Utgivningsår:
1980
Skivbolag: Jet Records
Betyg: 2/5

Ibland gör man chansningar som inte alltid går hem. Man går på en bra låt och tänker att det finns kanske hopp om att detta är bra, men när skivan väl är hemma så visar det sig att den inte riktigt håller ända fram. Så är fallet med filmmusiken till fantasymusikalfilmen "Xanadu" som kom 1980 och där filmen floppade grovt, men fick lite uppmärksamhet på grund av soundtracket. I filmen spelar Olivia Newton-John en grekisk gudinna som försöker hjälpa en artist att lyckas i karriären. Det är Gene Kellys sista stora roll i livet, det är väl det enda man lär minnas av rullen för.

På plattan så delar Newton-John och Electric Light Orchestra på platsen med en sida var. Soundtracket har några riktigt bra ögonblick, vilket är lika med singlarna som faktiskt är helt OK, "Xanadu", "Magic" respektive ELOs "All over the world". Grymt snyggt gjorda låtar och inte minst välproducerade! Olivia Newton-Johns ballad "Suspended in time" är också fullt godkänt.
     Men däremellan så är det plastig storbandsjazz med The Tubes, en rätt ointressant duett med Cliff Richard och resterande av ELOs låtar som knappast kvalar in som något av bandets bästa alster och då är ljusorkestern ett band jag hör på med en viss måtta. En minst sagt spretig filmmusikalplatta som överlag känns platt, tråkig och oengagerande och som misslyckas att få mig intresserad av vare sig musik eller film. Skivan lär tyvärr inte stanna i samlingen någon längre period, så därför så blir det smakprov från plattans klart bästa spår.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...