expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

torsdag 21 februari 2019

Gorgoni, Martin & Taylor - Gorgoni, Martin & Taylor

Utgivningsår: 1972
Skivbolag: Buddah Records
Betyg: 4/5

Gratis är gott, det tror jag väldigt få förnekar. Speciellt är det kul när man hittar gratis skivor som visar sig vara hur bra som helst! Jag har berättat förut om en av våra second hand-affärer här, "Återbruket", som har en vagn utanför butiken med gratis saker man kan plocka och ibland så dyker det upp skivor där. Nu hade det dykt upp ett gäng vinylskivor där och även om jag inte hade så höga förhoppningar så passar man ju på trots allt.
     Den här skivan låg i denna vagn och vilka Gorgoni, Martin & Taylor var hade jag inte en susning om. Jag gick på skivbolaget, Buddah Records, som har givit ut en del kul under 70-talet, bland annat soul och disco. För noll kronor kan man ju chansa, även om skicket på omslaget och skivan var lite sisådär...

Soul och disco var det inte, men väl riktigt bra singersong-writermusik i samma stil som America lanserade runt denna tid, 1972. Al Gorgoni, Trade Martin och Chip Taylor är alltså namnet på dessa tre. Mest känd är Chip Taylor som är bror till skådespelaren Jon Voight, farbror till Angelina Jolie och som hade många plattor och några mindre hits på 70-talet.

Men som sagt, det är kul att bli positivt överraskad för detta är en riktigt bra platta och de tre herrarna sjunger otroligt bra tillsammans. Ibland vill dom sätta ner foten och prova sig fram med någon låt i en annan stil där det finns utrymme för experiment med både rock och country, men i överlag är detta en avkopplande och snygg singersong-platta från 70-talet. Det kanske spretar onödigt på några ställen, men totalt sett rekommenderas plattan varmt! Två plattor blev det med denna trio (detta är den andra) och ingen av dom lämnade några större avtryck i musikhistorien tyvärr. Men för att ni ska få bekanta er riktigt ordentligt med Gorgoni, Martin & Taylor så bjuder jag här på hela tre smakprov från plattan, öppningsspåret "Fuzzy", "I can make you cry" och "Toly toly guyluesha"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...