expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

onsdag 10 april 2019

Casino Lights - Recorded live at Montreaux, Switzerland

Utgivningsår: 1982
Skivbolag: Warner Brothers
Betyg: 2/5
Vi ska gå på konsert och en av de mest legendariska jazzfestivalerna, i Montreaux. Och så långt är det förväntansfullt. På papperet låter det som en rätt spännande sammansättning, Al Jarreau, Randy Crawford och David Sandborn. Också Yellojackets, som jag mest hört talas om, men knappt hört nåt med. Robben Ford är visst här också, en annan musiker jag inte engegerat mig knappt alls i, kanske för att han numera främst är placerad i bluesrockfacket, som inte alls intresserar mig.

Tyvärr tycker inte jag att detta levererar riktigt som jag hoppats på. Hela a-sidan domineras av duon Jarreau/Crawford och Randy Crawford är som vanligt helt fantastisk med sin röst och bär hela
lyssnarupplevelsen för mig. Ja, Al Jarreau är också en höjdare normalt, men problemet är att låtar som inledande "Your precious love" känns rätt trist och småseg, trots Jarreau och Crawfords vokala insatser. "Who's right, who's wrong" är riktigt bra och Randy Crawfords legendariska version av John Lennons "Imagine" kan man inte höra sig less på. Originalet är grymt uttjatad, men Randys version lyser upp i mina ögon och öron! Ja, a-sidans duettdel med detta par Crawford och Jarreau får godkänt, även om den kunnat vara mycket starkare totalt sätt.

Yellowjackets imponerar inte nåt nämvärt mig på mig. Jag har hört andra band i samma genre som svänger mycket bättre i så fall. David Sandborns två stycken på b-sidan är OK, men inte mer eller nåt mer speciellt. Jag hade velat ha en stark melodi och kanske lite sång där. Avslutande jazzfusionballaden med Neil Larsen och Buzz Feiten kan vi lämna obemärkt. Den gör inget för plattan alls.

Nja, jag hade förväntat mig mer av denna platta. Publiken och musiken känns lite avslagen på nåt sätt. Här räddas den främst av Randy Crawford. Om det räcker för att behålla skivan får vi se i framtiden. För nu så tror jag ändå att min Randy-samling ändå blir glad av ett tillskott. Men det är nog också en helt annan upplevelse att se dessa musiker spela än att bara höra konserten på vinyl. Så därför tycker jag att vi gör det istället...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...