expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

måndag 15 juli 2019

Sommarplågor #7: Pelle Almgren & WOW Liksom - Omåomigen

Pelle Almgren & WOW Liksom - Omåomigen
Utgivningsår:
 1991
Skivbolag: Metronome Records
B-sida: Du som älskar
Det fanns en tid under skarven 80-tal och 90-tal då det absolut skulle finnas minst en låt på sommarlistorna som var anspelad på det allra mest kittlande vi svenskar kan komma på, sex. Sommar, sol, party och lite sex, välkommen till 90-talets första somrar. 1989 erkände Dag Vag och Stig Vig att "Du får aldrig nog", 1990 försökte Henzel & Thors kladda på sin sovande tjej i "Sov gott" och 1992 stuvade Fredrik Swahn om den gamla syndfulla folkvisan "Herrarna i hagen". Jag kommer troligen återkomma till flera av dessa senare.

1991 års "glad porr"-låt stod en av före detta medlemmarna i bandet Easy Actions tidigaste sättningar för, Pelle Almgren och hans band WOW Liksom (som också bestod av diverse gamla avdankade hårdrocksmedlemmar) med låten "Omåomigen". Jag tror inte att jag sticker ut hakan för mycket om jag säger av att alla låtarna jag nämnt hittills är denna den som folk idag minns mest, men så är den nog också den som har den mest gnagande refrängen. Låten, som var en glad rocklåt med punkinfluenser, och texten om den blyge och försiktige killen som möter en nymfoman och plötsligt förvandlas i stil gick verkligen hem och i stort sätt alla gick och sjöng:
"Och vi tog om å om å om å om igen! In och ut, ut och in, in och ut igen!"
Jag kanske inte gick och nynnade på den direkt, min überfavorit 1991 var som bekant OMDs "Sailing on the seven seas", men jag hade inget emot den. Det var en kul rockdänga som passade bra i den ändå riktigt soliga sommaren det året och som jag gärna kunde lyssna på flera gånger.
     Men om jag nu åter ska jämföra med dom andra sexlåtarna jag nämnde så är Pelle Almgrens låt kanske den som är mest sönderspelad och klarat sig sämst genom åren. Den är fortfarande en rätt kul låt och ett skönt sommarminne, men kanske inte den sommarplåga jag i första hand sätter på om å om å om igen idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...