expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 16 juli 2019

Elton John - 17-11-70

Elton John - 17-11-70
Utgivningsår:
 1971
Skivbolag: DJM Records
Betyg: 4/5
Året är 1970 och en ännu relativt ung och ny stjärna vid namn Elton John ska spela in en radioshow i skivbolaget A & R Records skivstudio inför en engagerad publik. Plattans titel är förstås datumet på konserten. Det var aldrig tänkt först att den här skulle komma ut på platta och bli Elton Johns fjärde skivsläpp, men eftersom man såg att det fanns samlarvärde i mindre radioshower så gavs den ut.
Detta är då originalutgåvan som bara innehöll sex av låtarna från konserten. 2017 gavs den kompletta konserten ut på vinyl i samband med Record Store Day.

Jag är då rätt ny vad gäller Elton Johns tidigaste inspelningar så för mig är låtarna, förutom Rolling Stones "Honky tonk woman", tämligen okända. Men det spelar ingen roll för man rycks med från första tonen och ända till slutet. Publiken älskar det och verkar aldrig vilja sluta applådera mellan låtarna. Elton John lägger både rock, blues och dramatik i sina versioner av dessa låtar och man kan inte annat än imponeras stort av det fantastiska pianoöset i avslutande 18 minuter långa "Burn down the mission".

Detta är en fantastiskt bra liveplatta som engagerar och fascinerar och där musiken och Elton
John känns enormt levande! Kanske bland det bästa jag äger av denne man just nu! Den blir givetvis kvar i samlingen!

Två spår blir det, inledande "Take me to the pilot" och hela 18:20 minuter långa avslutningen "Burn down the mission", som då egentligen är ett potpurri av två låtar, "My baby left me" och Beatles "Get back".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...