expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

onsdag 24 juli 2019

Sommarplågor #8: Beastie Boys - Intergalactic


Beastie Boys - Intergalactic

Utgivningsår:
 1998
Skivbolag: Capitol Records
Andra-spår: Hail Sagan (Special K)
Sommaren 1998, rent musikaliskt kanske den värsta sommaren någonsin för inte var det kul att höra på Sommartoppen och mötas av Pras Mitchell, Dr Bombay, Markoolio, 666, en fruktansvärd remake av den redan innan fruktansvärda "Kung fu fightning", Ricky Martin och på den tiden Beastie Boys. Det var ingen rolig tid för ny musik! Så när Beastie Boys klev in på listan med sin "Intergalactic" så blev det förstås en djup suck av besvikelse! Beastie Boys och deras skrikiga rockrap har jag alltid haft svårt för. Vart var dom riktiga sommarhitsen? Ja visst ja, vi hade ju Dr Bombay, halleluja!

Egentligen är det ju så långt ifrån en sommarhit som det går, för det är ju ändå en liten mörk aura som omger låtens produktion. Redan här hade väl det börjat bli mer inne med de röjiga låtar som passade på allehanda rockfestivaler och till det passade ju Beastie Boys. Men "Intergalactic" har ändå ett par saker som gör att låten sitter där i ditt minne, mitt ibland bandets i övrigt sedvanligt snabba och skrikigt ohörbara rap, en malande refräng sjungen av en robotröst:
"Intergalactic, planetary, planetary, intergalactic"
Sen har jag med åren insett att produktionen faktiskt är riktigt bra och spännande och det har gjort att jag till sist omvärderat den här låten och tycker nu att den är en av sommaren 1998 års få riktiga örhängen! Sen kan man ju inte annat än älska den gigantiska jätteroboten i videon.

Och hur ska man beskriva andra spårets "Hail Sagan (Special K)"? En nästan instrumental låt med en tät och mysig ljudbild och med diverse ljudeffekter och jag gillar den också, men så är den också så långt från det normala Beastie Boys som möjligt. Detta är förmodligen det enda med Beastie Boys jag behöver.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...