expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

fredag 13 september 2019

Eldkvarn - Lyckliga tider

Eldkvarn - Lyckliga tider
Utgivningsår: 
1997
Skivbolag: EMI
Betyg: 3/5

Jag hade tur och hittade hela tre Eldkvarn-CDs för ett tag sen. Jag vet inte om alla tre kommer att skrivas om här, men jag tycker ändå att jag borde lyfta fram den här som känns lite bortglömd. Ska jag vara ärlig så visste jag inte ens att denna existerade, och då har jag ändå rätt bra koll på Eldkvarns utgivningar, som det fan av bandet jag är.

Nu ska jag dock inte säga att detta är bandets allra bästa platta direkt. Den är på intet sätt dålig, men den känns ändå som en mellanplatta från Plura och kompani. Detta trots att det är en mer personlig och allvarlig platta än tidigare alster. Jag kan tycka att en del av låtarna inte är riktigt når upp till Pluras allra bästa nivåer och produktionen kan ibland vara lite väl vass. 
Dom låtar på plattan som jag tycker är allra bäst är dom som är lite luftiga och snygga, som "Ut i det blå", "Jag är bättre än dig" eller "Lördagkväll - söndagmorgon". Dom två sistnämnda tycker jag absolut är värda att bli mina smakprov från plattan! Men "Mats ur skolan", till exempel, har lite för mycket 90-talistisk bluesrockstämning över sig  och inledande "Dörrarna till himlen" känns lite trist någonstans i både melodi och ljud. 

Som sagt, ett bra Eldkvarn album, den blir klart kvar i samlingen förstås, men den når inte riktigt upp till "Legender ur den svarta hatten", "Kungarna från Broadway" eller "Hunger hotell". Om ordet "mellanplatta" ska användas någonstans så blir det alltså här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...