expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

torsdag 24 oktober 2019

The Kane Gang - Closest thing to heaven

The Kane Gang - Closest thing to heaven
Utgivningsår: 1984
Skivbolag: Kitchenware Records
B-sida: 
Mighty day
Jag fortsätter att beta av den stora hög med singlar jag har köpt denna höst och har nu kommit till en grym 80-talsklassiker som jag var förvånad över att jag inte har hittat förr! I vår serie väldigt oförtjänt bortglömda band har vi här engelska The Kane Gang med sångaren och låtskrivaren Martin Brammer. Mest känd är dom för låten "The closest thing to heaven" som testades i det allra första Tracks 1984 och fick två ynka veckor på plats 18 på listan. Någonstans vill jag tro att låten hade blivit en ännu större hit om singeln kommit till Sverige i juni/juli istället för nu, i september.

För tänk er att det är sommar och ni ligger i en hängmatta, kanske tittar på havet och har radion på och den här låten spelas och ni känner att livet är rätt skönt just nu. D
et här är en sommarlåt! En sval och skön new wave-aktig ballad med en helt lysande produktion som smeker som sammet. Det är tveksamt om 80-talet blir mer svalt än så här, vilket nästan direkt slår an tonen med melodikan i inledningen. Det är en lagom begränsad användning av synthar, så att låten ska kunna passa in i 1984, men utan att förlora sin identitet, och melodin är kanonbra. Sen kanske inte Brammer är den absolut bästa sångaren, men det glömmer man snabbt bort. 

I hemlandet så hade The Kane Gang ett gäng mindre hits, men i Sverige blev det sen iskallt av någon anledning. För hela plattan som låten är ifrån, "The bad and lowdown world of The Kane Gang" är en lysande 80-talsplatta med new wave-vibbar, men mer tillbakalutad och skön! Varmt rekommenderad! 1991 splittrades bandet och Brammer blev sen en flitigt anlitad låtskrivare åt andra artister.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...