expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 26 november 2019

Andy Gibb - Flowing rivers

Andy Gibb - Flowing rivers
Utgivningsår: 1977
Skivbolag: RSO
Betyg: 3/5
Livet var inte lätt alls för sladdbrodern Andy Gibb, som beskrevs som lat i sin ungdom och som dog endast 30 år gammal 1988 som en följd av sitt långvariga drogmissbruk. Men däremellan så hade han en hyggligt stor karriär under några år i skuggan av sina numren större BeeGees-bröder. Det är lätt att säga att Andy Gibbs framgång mest var en frukt av succén för BeeGees, som proddade och körade på det mesta av hans material, samt då att Andy Gibbs röst låter som en karbonkopia på hans bröder, men det fanns ett gäng riktigt bra låtar i 70-talets slut.

Andy Gibb-plattor är väldigt lätta att hitta på loppisar och second hand-butiker och kanske främst då uppföljaren "Shadow dancing" som syns exakt överallt, men som dock är riktigt bra. Debuten med en här 19-årig Andy Gibb, "Flowing rivers", är producerad av Barry Gibb och det låter på många ställen lite BeeGees light om det, men den som tror att detta är någonstans i närheten av deras discodängor eller myspysiga kärleksballader blir nog besviken. Detta är softa poplåtar modell 70-tal med väldigt snygg produktion och arrangemang. "Dance to the light of the morning", skriven av Andy Gibb själv, är en riktigt avslappnande poppärla liksom "Too many looks in your eyes". Sen ju mer plattan går ju mer countryinfluerat blir det och först när det mest är en liten countrytouch så tänkte jag "jo, men detta är också helt OK, det kan funka". Men mot slutet blir det lite för mycket country och plattan dalar något i kvalitet.

Men i överlag så är detta ändå en riktigt bra debut. Det är förvisso en enkel och okomplicerad platta, men den är ändå snygg, trevlig och avkopplande med väldigt snygg ljudbild och galanta melodier och blir klart kvar i samlingen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...