expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

fredag 21 februari 2020

Anita Ward - Ring my bell

Anita Ward - Ring my bell
Utgivningsår: 1979
Skivbolag: Juana Records/TK
B-sida: If i could feel that old feeling again
Det är alltid tragiskt när ens största fasa blir sann. När Anita Ward presenterades för den här låten så ville hon först inte göra låten, av rädsla att bli en one-hit-wonder. "Ring my bell" var från början skriven för då 11-åriga sångfyndet Stacy Lattisaw och hade från början en mer tonårsaktig text. Lattislaw valde dock ett annat skivbolag och låten fick skrivas om till en vuxen  Som av en händelse har jag just köpt två senare plattor med Stacy Lattisaw så henne kommer jag att återkomma till inom en snar framtid.

Anita Ward övertalades av skivbolaget Juana Records ägare, tillika låtens upphovsman och producent, Frederick Knight att sjunga in "Ring my bell". Låten blev en jättehit och en platta gjordes, men Ward kom på kant med Frederick Knight och bröt samarbetet och därmed hade stackars Anita blivit det hon var rädd för, en one-hit-wonder. 

"Ring my bell" är en av dom där låtarna man först nämner när man pratar om 70-talets discovärld. Samtidigt så är den inte någon tung discorökare som BeeGees hits, Amii Stewarts "Knock on wood" eller andra discohits från samma era. Detta är en söt och lättsam danshit som inte gör en fluga förnär, men som är skön att lyssna på. Och om man jämför med andra jättehits från samma era så tycker inte jag heller att den alls känns sönderspelad utan fullt lyssningsbar så här 41 år senare.

Jag tvivlar ytterst att låten hade blivit en klassiker skriven för en 11-åring och sjungen av Stacy Lattisaw så one-hit-wonder eller inte så blev både låten och Anita Ward odödlig även om hon inte hamnade på fler topplisteplaceringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...