expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

fredag 22 januari 2021

Rex Stewart Leads The Fletcher Henderson Alumni - Henderson homecoming

Rex Stewart Leads The Fletcher Henderson Alumni - Henderson homecoming
Utgivningsår: 1959
Skivbolag: United Artists Records
Betyg: 4/5 
Nu blir det ösig jazzkonsert från the Great South Bay Jazz Festival, den andra i ordningen, från 1958. På scenen här står ett storband som kornettisten Rex Stewart satt ihop bestående av idel musiker från Fletcher Hendersons band genom åren. Detta är alltså en hyllningskonsert till den, när denna skiva släpptes, sju år tidigare bortgångne jazzmusikern och storbandsledaren. I bandet här finns namn som trumpetarna Taft Jordan och Joe Thomas, saxofonisten Buddy Tate trombonisterna Benny Morton och Dick Wells och pianisten Red Richards. 

Om denna platta kan man säga många olika saker. På AllMusic så sågades plattan av olika anledningar som märkliga låtval, dåligt spelat och orepeterat och att det var fullt förståeligt varför plattan aldrig släppts på CD, men jag tycker det är oförtjänt betyg. Jag kan hålla med om att en del låtval, om det nu ska vara en Henderson-hyllning, är lite märkliga och kanske inte har så mycket med Fletcher att göra. Bland annat så nämns ett balladmedley som upptar tre låtar, men dessa är ändå riktigt snygga och välspelade. Dessutom så tycker jag att sviten "Georgia sketches" med sina tre delar är en av plattans höjdpunkter, även om den som sagt aldrig fanns med på Hendersons reportoar eller bland hans arr. 

Ska jag peka på en nackdel så är det bluesdängan "Hello little girl", sjungen av Big Miller, som ger mig exakt inget. Men i övrigt så är detta en konsert med ett riktigt skönt ös och bra sväng. Blåset är kanonbra och det är en riktigt härlig konsert, som dessutom är oklippt och i sin helhet, vilket alltid är till stor fördel! Och självklart bjuder jag på hela "Georgia sketches"-sviten, 17 minuter lång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...