expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

lördag 16 januari 2021

Weezer - Raditude

Weezer - Raditude
Utgivningsår: 2009
Skivbolag: Interscope Records
Betyg: 3/5
Det är sommaren 1995 och på Sommartoppen spelas åter igen Weezer och deras sommarplåga Buddy Holly och publiken jublar!
"Ooh-wee-ooh, I look just like Buddy Holly"
Och jag dör lite inombords och hoppas innerligt att den låten snart ska lämna listan. För jag är innerligt trött på den nypunkpopvåg som sveper genom musikvärlden, med Weezer och Green Day i spetsen. Och alla Weezers singlar därefter hamnar i samma sågmaskin hos mig! Jag kan bara inte med dessa stela och malande brölgitarrer och den lätt entoniga sången. 

Hopp till sommaren 2016 och jag kollar runt lite på Youtube efter musik och blir bara lite nyfiken när algoritmen av någon anledning rekommenderar Weezer och en låt som heter "The girl got hot". Jag blir lite nyfiken om Weezer kanske har ändrat stil lite, och upptäcker till min stora förvåning att detta ju var lysande och riktigt somrigt! På Videodrome i Sundsvall så införskaffar jag Weezers platta "Raditude", där låten finns och inser att jag just inköpt något som bara några år innan var en omöjlighet, en platta med Weezer! Sen ska jag också erkänna att även ett par låtar från bandets nu aktuella platta, som "Hero", har gått flitigt nu i somras hos mig! Jag vet inte om jag någonsin kommer att gilla "Buddy Holly", för den låten har jag ännu svårt för, men Weezer har ändå vuxit stort hos mig.

"Raditude" är en skön rockplatta med fullt ös från start och nästan in i mål och det finns en hel del riktigt starka melodier! Bandet har verkligen utvecklats i sitt sätt att göra melodier från 1995 till idag och både "(If you're wondering if i want you to) I want you to" och "I'm your daddy" är riktigt bra! Sen kan jag kanske tycka att produktionen och gitarrerna blir lite enformig i längden, förmodligen för ett ändå rätt otränat öra i genren som mig, men det är ändå så pass bra låtar att det håller. Med ett undantag, "Love is the answer" som man har fått för sig att blanda in en indisk ljudbild till samt Amrita Sen i en sorts Ofra Haza-liknande sång. Det passar inte alls och känns rätt malplacerat! Givetvis är "Raditude" en av dom Weezer-plattor som bandets fans rankar lägst, men jag är van vid det här laget. Detta är en överraskande bra platta med ös och starka och catchiga låtar. Denna platta blir klart kvar i samlingen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...