expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

torsdag 17 januari 2013

Swingadilla - In the mood

Metoderna att genom sex försöka kränga en skiva är många och exemplen avlöser varandra. Framför allt på 70-talet var det väldigt vanligt att på en samlingsskiva klämma in en tjej med nakna bröst och bikinitrosor på omslaget för att sälja lite extra. Men frågan är om inte projektet Swingadilla har tagit detta en aningen för långt. Bakom namnet Swingadilla finns Lelo Danino och Oswin Falquero, som jag tror är engelska. Musiken på skivan är inte usel. En lagom funkig och katchy version av "In the mood" från 1982.
Första låten på andra sidan, "I yi yi yi yi (i like you very much)", kan man också svälja ner i lagom dos. Så långt är allt lugnt. Men nu börjar det roliga:
Andra sidans version av "Chattanooga choo choo" riktigt hemsk. Melodi och tempo på låten stämmer inte alls och låten både haltar och låter pinsamt dålig.
Men mest pinsamt och bisarrt måste omslaget vara. Denna låt finns i ett mer normalt moraliskt tecknat omslag, men också i denna lätt sexuella version. En helt avklädd tjej, sminkad med roller, med nakna bröst med endast ett fåtal pilotplagg från 40-talet på sig och i handen försöker se så oskyldig ut som möjligt. För att hotta till tjejen ännu mer har man hittat på en lagom töntigt förförisk text som man skrivit bredvid henne, inom citattecken så vi ska tro att det är hon som säger det:
"...hope you're in the mood 'cos i'm feeling just right..."
Andra sidan av omslaget är snudd på ännu värre, när samma tjej står i klädd bara konduktörsmössa och väst och en halvgenomskinlig konduktörsflagga framför hennes kön. Och vad sägs om texten:
"...shovel all the coal in, gotta keep on rollin'..."

Samt en bild bredvid där hon har nakna bröst och röda strumpbyxor. Den sidan tänkte jag av moraliska skäl bespara er. Det finns trots allt grader i helvetet.
Här känner jag dock att jag verkligen skulle vilja titta in i huvudena på herrar Danino och Falquero när dom satt hemma och tänkte. Vi gör en smålättsam 80-talsversion av storbandsklassikern "In the mood", men skivbolaget är inte så nöjd med resutlatet eller möjligheterna till en försäljningsframgång. Men Danino känner troligen en tjej som gärna viker ut sig naken på ett skivomslag, vi släpper en version med henne på så kommer försäljningen att stiga med en vrakfart. För inget är så självklart som kopplingen Glenn Miller och nakna utvikningsbrudar.

Jag kan inte bjuda på något klipp med låten för den finns inte på Youtube, men och andra sidan så är ju inte det tydligen det viktiga med singeln utan det är... ja, det är... ja, ni förstår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...