expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

lördag 19 juli 2014

Eddie Oliva - Oh Marie (Säg Si! Si! Si!)

Det var LÄNGE sen jag skrev något i Kultstämplat, men till sist har jag hittat något idag på en second hand som passar in i kategorin så dåligt att man bara måste skratta åt det. Jag kan säga redan nu att något videoklipp blir det inte eftersom jag inte lyckats hitta låten, men det är inte låten i sig heller som är föremålet utan mer skivomslaget. Därmed inte sagt att den här låten med Sveriges Julio Iglesias Eddie Oliva med "Oh Marie (säg si si si)" är något mästerverk. Låten har Oliva skrivit med sin polare Lasse Berghagen och ska föreställa någon form av humor i latinoschlagertakt med ordentliga fotbollskörer. Humor vet jag inte om jag tycker det är, texten är rätt patetisk där Eddie drägglar över en blond tjej på två meter som spelar fotboll i Hammarby.
"Där fick jag en knock
jag som trodde hon var kock
kanske säljer hon blast
eller städar på dass."

Vilka härliga rim! Ska man skratta eller gråta? Eller vad sägs om:

"Där sprang hon i kort kalsong
Mamma Mia, hon var två meter lång.
Är det en kvinnas roll
att spela boll
och slå på rumpan gång på gång."
Springer hon i kort kalsong? Inte shorts eller ens trosor, utan kort kalsong? Att sen ifrågasätta tjejer och fotboll gör knappast att Hammarbys damlag direkt stordiggar låten på matcherna.

Men som sagt, det var omslaget som var det viktiga här så tillbaka till huvudmålet. Att hitta en kvinna som var två meter lång som var villig att posera i kort kalsong på skivomslaget var tydligen ett stort problem. Jag kan ana hur tankarna gick när fotografen Lars Anrén skulle planera omslaget:
"Hej, killar, jag har inte hittat någon kvinna som är två meter, vad gör vi?"
"Nej", säger Eddie, "inte jag heller! Men vi har en nödlösning; Vi klär ut Lasse till kvinna! Han är ju väldigt lång!"
Anrén tittar storögt på italienaren och säger:
"Lasse Berghagen?!?!?! Som kvinna? Med peruk då eller?"
"Si, si... och läppstift... ja, också Hammarbys spelardräkt!"
Och i brist på bröd får man ta limpa, som det heter, så omslaget föreställer en Lasse Berghagen iförd blond pageperuk, med svart rosett, och läppstift samt en tight åtsittande Hammarbys fotbollsdräkt av 1987 års modell, samt en Eddie Oliva som försöker se förälskad ut. Det är tydligen inte bara "Flirtige Knut" som samlar på behåar. Fast är det bara jag som tycker Berghagen snarare ser lite plågad ut i ansiktet? Och några fler uppdrag som dragshowartist tror jag inte Berghagen har fått efter det, vilket vi är många som är mycket tacksamma för. Jag vet inte hur man egentligen tänkte här, men omslaget är klart komiskt av en helt annan anledning än det var tänkt för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...