expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

fredag 25 juli 2014

Sommarspecial '91: Wilmer X - Mambo feber

1991 var kanske en av dom allra svåraste åren att hitta en sommarfavorit, eftersom det är ett av mina favoritår bland sommarhitår. Det fanns så otroligt många bra låtar som jag rådiggade detta år, OMD "Sailing on the seven seas", Zucchero & Paul Young "Zensa una donna", REM "Shiny happy people", Just D "Relalalaxa" och Pelle Almgren & WOW Liksom "Omåomåom igen", men den sistnämnda kändes för självklart på nåt vis, eftersom det var det årets stora plåga. Men jag tror ändå att den här låten är den som jag väljer av många bra förslag, Wilmer X låt "Mambo feber" från plattan med samma namn. Den plattan hade jag tänkt skriva om någon gång så jag ska inte orda så mycket om själva bandet här, men jag gillar Wilmer X skarpt, kanske främst för att det var ett sånt oförutsägbart band som man aldrig visste hur de skulle låta riktigt, men ändå alltid hade lysande rockklassiker på svenska! Tidigare under året hade dom fått sin dittills största hit med balladsnyftaren "Vem får nu se alla tårar?" och nu dunkade dom till med en riktig svensk rocklatinolåt som svänger från första till sista tonen. Dom sköna slagverken på låten, signerad Titiyos man Magnus Frykberg, är verkligen något att fästa öronen på!

Minnet här är från när jag och min familj från detta år kunde vara i vår nyrenoverade sommarstuga i Västersel igen. Familjen hade över natten åkt iväg tillbaka till Sundsvall och jag var kvar i stugan för att passa vår katt. Jag hade alltså "FF". Båda grannarna nedanför oss var borta och jag hade hela området för mig själv. Nu var detta långt ute på landsbygden så jag kunde inte direkt ställa till med något jätteparty, men detta var fullgott nog! Solen sken och det var en härlig sommardag och jag tog bandspelaren och satte den intill fönstret och bara dundrade på med det senaste Sommartoppen på hög volym och njöt av sommaren och kände mig fri på högsta nivå. OMDs låt är en av låtarna jag minns bäst från detta, men den har jag redan nämnt i en annan sommarartikel så jag valde en annan låt som jag ännu hör dundra ut i den ångermanländska landsbygden och fälten! Wilmer X "Mambo feber" kändes så rätt här och sommaren hade aldrig känts skönare än då. Dessa gymnasiedagar då "FF" kunde vara något riktigt speciellt!

B-sidan på singeln är en skön rockrökare som också är väl värd ett öra, "Zoo Zoo Man"! Som sagt, skivan "Mambo feber" innehåller många höjdare och jag ska skriva mer om den senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...