expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

måndag 19 januari 2015

Gör egna etiketter för skivsamlingen!


Jag tänkte göra ett litet annorlunda tips idag. Jag ska anlägga min bästa TV-värmländska, göra min bästa imitation av Bengt Alsterlind i HAJK och komma med ett tips på hur man håller ordning i skivsamlingen. För er skivsamlare som har lite problem med att hitta etiketter att särskilja genrerna åt i er samling, alternativt olika artister ni samlar på så kommer här tips på hur ni kan göra era egna genreindelare i skivhögen.

Alla gör vi ju rensningar och städningar i samlingarna där vi tar bort skivor vi inte lyssnar på eller skivor vi inte tycker är så bra. I mitt fall är det för att göra plats för andra och nya, förhoppningsvis bättre, skivor längre fram. Jag gjorde det i somras och hivade nästan fyra stora påsar med LP-skivor, singlar och CD-skivor. Dessa bortrensade skivor kan man få användning för ändå om man tar en LP-skiva drar ut skivan lite grann ur fodralet, bara så lite att det går att skriva på den. Sen tar ni en vit penna som håller på vinyl och plast och skriver genren eller artisten som ni ska, "Soul", "80-tal", "Rock" eller vad ni nu vill. Ni låter sen bara texten sticka ut ur fodralet och sätter in den i skivhyllan igen, framför den första skivan i den genre ni har skrivit. Om ni vill ha det ännu stabilare så kan ni också limma fast resterande av skivan med fodralet.

Och, ta-da! Ni har etiketter som både är passande i sitt format, lätta och billiga. Sen behöver jag väl knappast påminna om att det gäller att ni vet garanterat att detta är skivor som ni inte kommer att lyssna på mera, gärna skivor som är lite repiga och som inte går att spela i alla fall. Samma går förstås också att göra i singelhyllan med bortrensade 7-tums-singlar.

För min del blev det så fräsigt som på bilderna ovan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...