expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

fredag 14 juli 2017

Jennifer Holliday - No frills love

Beklagar att jag varit borta, men jag har försökt byta dator och samtidigt är jag just nu är i Göteborg. Jag ligger därför hopplöst efter med "Månadens bästa skivfynd", men jag kommer att bunta ihop juni och juli som "Sommarens bästa skivfynd" i slutet av denna månad. Men låt mig nu sticka emellan med ett fynd jag gjorde idag, på "Mynt & Musik" på Stigbergsliden. Jag kommer förövrigt att senare göra en egen artikel om skivaffärerna i Göteborg och fynden därifrån.
     Jag har nämnt ett flertal gånger om hur "Kulan i luften" var mitt favoritprogram i radio som tonåring, möjligen efter "Tracks". Många artister, låtar, plattor och musikgenrer har jag det programmet att tacka för och en låt som spelades nästan konstant var den storväxta soulmadammen Jennifer Holiday och hennes "No frills love" från 1985.

Jennifer Holiday blev aldrig någon stor stjärna här i Sverige, men i USA hade hon en stor publik. Av vad jag har hört från intervjuer så verkar hon vara en rätt jordnära och trevlig artist också.
     "No frills love" är en danskaskad. Det är svårt att sitta still när de soulfunkiga discorytmerna drar igång och det sen gungar och svänger hela låten igenom så det är enormt! Detta är kanske en av de häftigaste soullåtar jag vet från 80-talet där groovet och produktionen (signerad Arthur Baker) är helt underbar! Och då denna låt i stort sätt varit med mig mer än halva mitt liv så blev jag jublande lycklig av att hitta den på singel, vilket jag inte ens var säker på fanns. Förövrigt rekommenderas hela hennes platta "Say you love me" som låten är med på, 80-talssoul med discotouch ut i fingerspetsarna!

B-sidan är en dub version av låten, så därför koncentrerar jag mig på den sköna A-sidan och denna liveversion från ett TV-framträdande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...