expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 19 november 2019

Break Machine - Break Machine

Break Machine - Break Machine
Utgivningsår: 1984
Skivbolag: RCA
Betyg: 3/5
Jag har faktiskt dansat breakdance, eller i alla fall försökte. Det gick inte så lysande och efter att ha slagit hakan i golvet när jag tränade att göra "The Worm" så la jag detta på hyllan på obestämd framtid. Nu var detta till Chaka Khans "I feel for you".

Annars var dom stora breakdancehitsen The Rock Steady Crew "(Hey you) The Rock Steady Crew" och Break Machines visslande i "Street dance", båda hits 1984. "Street dance" är en 80-talsklassiker utan tvekan. Uppföljaren "Break dance party" är helt OK också. Och detta trots att det är Jacques Morali och Henri Belelo, männen bakom Village People, som ligger bakom både låtar och produktion. Med dom förutsättningarna och det faktum att plattan bara innehåller sex nya låtar varav singlarna i förlängda mixversioner så är detta faktiskt helt OK. Låtarna osar discofunk från 80-talets mitt och det är en riktigt skön ljudbild. Melodierna är långt bättre och funkigare än vad som brukar vara med band som är kända för en hit.

Sen är texterna det stora dilemmat för en och en är låtarna riktigt bra. I albumform blir det till slut väldigt enformigt med en platta där 99 % handlar om att dansa breakdance natten lång, för alla låtar utom en har det temat. Och då heter den sista låten för säkerhets skull "Let's break the ice". Ha ha ha, humor! Den avslutande instrumentalversionen av "Break dance party" är också tämligen onödig och hade kunnat bytas ut mot riktiga nya låtar.

Så det är bra och skön soulfunkig dansmusik med dom rätta 80-talsljuden och plattan blir kvar i samlingen. Men i längden blir plattan dock tjatig och enformig när temat bara är en sak, att dansa det som jag aldrig mer i detta jordeliv kommer dansa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...