expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 21 januari 2020

A Flock Of Seagulls - I ran (so far away)

A Flock Of Seagulls - I ran (so far away)
Utgivningsår: 1982
Skivbolag: Jive
B-sida: Pick me up
Jag fortsätter att beta av höjdarsinglar köpta under mellandagarna på Vinylstallet. Nu snackar vi en grym och härlig new wave-klassiker
 som jag lyckligt nog kunde finna på singel, engelska A Flock Of Seagulls och deras "I ran (so far away)". A Flock Of Seagulls är ett band som blivit mer och mer upptäckta av folk de senaste åren och för mig är dom något av det bästa som den brittiska new wave-vågen hade under 80-talet.

Gruppen ledd av bröderna Mike och Ali Score med sina märkliga frisyrer skapade den typen av svävande och luftig synthpop som är engelsk 80-tal när den är som bäst. Bandets debutplatta, som numera inte är så svår att hitta, är en mer eller mindre konceptplatta som handlar om en eventuell invasion av utomjordingar och "I ran (so far away)" handlar egentligen om en man som flyr från sina känslor för en kvinna och båda blir kidnappade av ett rymdskepp. Låten har ett bra driv, en skön produktion och framför allt en stark melodi och refräng. Dessutom är det klassiska gitarrekot som gitarristen Paul Reynolds lyckas skapa riktigt mysigt!

Underligt nog slog låten långt större i USA, där den blev topp 10 på Billboard-listan, medan den inte alls blev stor i hemlandet England, där den inte ens nådde över 40-strecket på den brittiska hitlistan. Men det känns som att den är låten har blivit en 80-talsklassiker med tiden och blivit långt större som låt numera än den var då. En given låt för bandet att spela än, för A Flock Of Seagulls finns fortfarande, om än med Mike Score som enda originalmedlem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...