expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

fredag 17 april 2020

Eagles - Desperado

Eagles - Desperado
Utgivningsår: 1973
Skivbolag: Asylum
Betyg: 4/5
Vi möter ett Eagles här på deras andra platta som är lite sökande efter sin identitet. Efter debuten så kände Glen Frey att dom skulle göra en andra platta som skulle göra att dom togs lite mer på allvar och då vore ett konceptalbum en bra idé. Det som från början skulle handla om antihjältar förvandlades till en platta om gamla tidens vilda western. Och med dom förutsättningarna så kunde detta ha varit mycket värre. Detta kunde ha varit en ren countryplatta och då hade den inte överlevt länge i samlingen. 


Andra spårets "Twenty-one" är en riktig countrydänga med banjo och allt och jag vet, eftersom plattan handlar om western så är det tämligen naturligt att det finns låtar med av det här slaget, men det är likväl inte alls min påse. Och jag ska väl inte heller göra vågen allt för mycket åt den efterföljande rockkaskaden "Out of control". Eagles gör sig absolut bäst i det lugnare formatet och gärna med stämsång. Men därefter rycker plattan upp sig ordentligt och resten av plattan är faktiskt riktigt bra, snygg och avkopplande! Singeln "Outlaw man" får ses som ett av bandets mest underskattade låtar, vilket i och för sig kan sägas om hela plattan.

För "Desperado" blev inte någon stor framgång alls på sin tid utan den succé som plattan ändå har fått är tillkommen i efterhand. Singlarna floppade och titelspåret "Desperado", som inte alls är en singel, har med tiden vuxit till ett av bandets mer älskade låtar. Men detta är ett riktigt bra och habilt hantverk som kunde ha följt konceptet fullt ut musikaliskt, men där Eagles i det stora hela briljerar och gör en skön och melodisk platta full med låtpärlor!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...