expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

torsdag 11 mars 2021

Robbie Nevil - C'est la vie

Robbie Nevil - C'est la vie
Utgivningsår: 1986
Skivbolag: Manhattan
B-sida: C'est la vie (Dub Version)
Robbie Nevil hade bara skrivit musik åt andra innan han valde att satsa på en egen karriär. Och en av låtarna han hade skrivit åt andra var just "C'est la vie", då åt gospelsångaren Beau Williams 1984. Det blev ingen hit då så tre år senare så spelade han in den själv istället med ett helt annat sound och då blev det med raketfart upp för listorna. Att kompositören långt senare spelar in en låt denne har gett bort förekommer förstås. Däremot är det inte så ofta som kompositörens egna cover blir större än sin adepts original. 

Runt sommaren 1987 hörde jag Robbie Nevil ungefär överallt på P3 och inte bara "C'est la vie". Både Metropol och Kulan I Luften var flitiga att spela andra låtar från hans debut, samt att han dessutom släppte
sommarhiten "Wot's it to ya". Men den här kommer nog för evigt ändå bli den låt han är mest ihågkommen ifrån. En funkig pophit med reggaegung med starka körer och en stark melodi! Jo, det är en kanonbra låt, även om jag kanske har hört den lite för mycket och tycker att debutplattan har andra låtar jag hellre lyssnar på! Men om jag listar 1987 års låtar senare så lär den ha en plats där, för en klassiker är en klassiker och detta är riktigt snyggt och häftigt. Robbie Nevil är klart en av 80-talets mer underskattade kompositörer och artister! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...