expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

måndag 1 februari 2016

Black - Wonderful life

Stjärnorna faller som flugor. Nästa artist som numera inte längre är ibland oss är Colin Vearncombe. Och nu sitter kanske en del och undrar:
"Vem i hela fridens namn är det?!?!"
Men om jag säger Black och låten "Wonderful life" så klickar det säkert till hos många. Black omkom i sviterna av en bilolycka på Irland för en vecka sen, 53 år gammal. För information kan jag också säga att Black var gift med en svenska, sångerskan Camilla Griehsel, som på 80-talet var frontfigur i popbandet One 2 Many.

"Wonderful life" och "Sweetest smile" är alltså dom låtar som Black är mest känd för. Jag har en singel till med honom som är riktigt bra, "More than the sun" från 1984, kolla gärna upp den också!
     Däremot var plattan "Wonderful life" en av dom plattor jag köpte 2015 som jag var mest besviken på. Det var länge sen jag hörde en så seg platta, där singlarna var mil före alla andra låtar. Därför skriver jag då hellre om den låt som för mig är Black, "Wonderful life", inte ett originellt val på något sätt, men ack så vacker. Den här låten hörde jag på väldigt mycket under nästan hela 2015, fast då i den minst lika vackra och sköna versionen med svenska Italove, väl värd att upptäckas också!

"Wonderful life" (med Black då) är en annorlunda sida av 80-talets popvärld, där synthens ljud möter något för sin tid fräscht, svalkande och avslappnande. Jag älskar produktionen, med den synthifierade xylofonen (i brist på andra ord) som går genom hela låten och refrängen går verkligen rakt in i en och blir kvar där utan att gnaga sig fast som ett envist tuggummi! Det här är hängmattemusik en varm sommardag med lite vind som smeker ansiktet. Det är väldigt synd att resten av plattan kunde ha varit mer i den här stilen.

B-sidan på singeln hade säkert behövts på plattan också. Den heter "Life calls" och är en mer rockigare sak, som dock har en bra och snygg melodi. Däremot så känns den väldigt malplacerad som B-sida på den svala och mjuka "Wonderful life".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...