expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 19 mars 2019

Don McLean - Homeless brother


Utgivningsår: 
1974
Skivbolag: United Artists
Betyg: 3/5
För första gången i min skivsamling, Don "American pie" McLean. Jag hade aldrig engagerat mig i hans musik förrän jag hörde låten "Empty chairs" från 1971 som jag tyckte var lysande. Den här karln hade något i sitt låtskapande! Nu hade det kanske varit enklare att börja med "American pie"-plattan, eftersom storsäljare brukar vara ett bra sätt att börja upptäcka nya artister, men man tager vad man haver.

"Homeless brother" var ingen storsäljare alls och blev McLeans sista för United Artists-etiketten. Personligen tycker jag plattan är rätt ojämn. Den har flera riktigt bra höjdpunkter, poppärlan "La la love you", "Homeless brother" och en del av dom många ballader med McLean och endast hans gitarr. Det är en platta som har ett vackert socialt budskap med flera låtar om hemlösa och deras situation i 70-talets USA. Stundtals får jag lite känsla av en manlig Carole King, fast med gitarr istället för piano, och det är aldrig fel att låta så!

Samtidigt har den några låtar som inte alls tilltalar mig. Den bluesrockiga "Great big man" är inte riktigt mina domäner musikaliskt och versionen av "Crying in the chapel" är rent gräslig faktiskt. Jag hade velat ha fler geniala mjuka popdängor som "La la love you" snarare och kanske några färre gitarrballader. Det blir lite många i överkant till slut. Så en OK platta, men inte någon jättehöjdare, snarare lite av en besvikelse. Men den blir kvar i samlingen, just nu i alla fall. Det finns tillräckligt med fullt godkända låtar på "Homeless brother" samt plats i 70-talshyllan för att ha lite Don McLean med, även om jag hoppas så småningom kunna fylla hyllan med "American pie"-plattan istället.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...