expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

söndag 21 juni 2020

Sommarplågor #12: Daddy DJ - Daddy DJ

Daddy DJ - Daddy DJ
Utgivningsår: 2000
Skivbolag: Sony Music/RKG Records
B-sida: Original Extended Mix
Här är då ett bevis på hur benämningen "Sommarplåga" var på väg att suddas ut allt mer för mig efter 2000 och under Sommartoppens sista år. Daddy DJ var en fransk DJ-trio där medlemmarna träffades under en ljudteknikerskola i Paris. Låten släpptes egentligen i mitten av 2000, men entrade Tracks och Sommartoppen först nästföljande sommar, 2001. Den sommaren var minst sagt öken musikaliskt och hiphop var det som folk tyckte var mest somrigt, med Shaggy och WyClif Jean regerandes hela sommaren, som på sensommaren skulle följas av D12 och Eminem. Ja, också var det den där stentråkiga låten om Clintan med Gorillaz, men det det är ju också i viss mån rap. Av någon anledning hade man dessutom satt störiga Grynet (minns ni henne, typ...?) att vara programledare. Gäsp! Det var inte som att man kände någon entusiasm att sätta på radion på lördagseftermiddagarna.


Egentligen är Daddy DJ en ganska banal låt med en rätt vattning och småtrist dansproduktion och texten är tämligen fånig, om den lille pojken, personifierad av en tecknad 13-åring kallad Kross, som vill följa med sin discjockey-farsa på jobbet och dansa han med. Men den hade det där som ändå lockade mig som då försökte hänga kvar i eurodiscons sista halmstrån, det var ju trots allt en eurodiscohit som var en sommarplåga. Och den var ju helt OK, även om den var mil ifrån den sköna och då totalt otrendiga 90-talsvarianten som jag normalt föredrog i genren. Låten "Daddy DJ" höll faktiskt hela sommaren på Sommartoppen och därefter så tvärdog intresset kollektivt vad gäller Daddy DJ. Uppföljarsingeln "The girl in red" var ett riktigt sömnpiller och idag är projektet Daddy DJ nästan bortglömt och några få kanske kommer ihåg låten med samma namn. 

Jag brukar inte fästa någon uppmärksamhet till att en låt har åldrats eller inte låter tillräckligt fräsch idag, men i det här fallet känns det inte som att den här låten har åldrats bra precis. Det är en OK låt, det står jag ännu fast vid, men jag kan tycka att produktionen och melodin låter än mer vattnig och färglös idag än 2001. Men singeln finns kvar i samlingen, mest av nostalgiska skäl som ett minne från då man nästan tappade intresset för aktuell sommarmusik, men hittade ändå en cool sommarhit att kunna heja fram på Sommartoppen. Det skulle komma ett par till såna de följande åren...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...