expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

söndag 8 november 2020

Player - Danger zone

Player - Danger zone
Utgivningsår: 1978
Skivbolag: Philips
Betyg: 4/5
Los Angeles-bandet Player är ett band i AOR/Yacht rock/Soft rock/Västkustrock-genren med diverse problem längs vägen där både medlemsavhopp och stämningsansökningar mellan medlemmarna har förekommit en del. Mest känd är dom för låten "Baby come back" från deras debut och därefter gick det sakta utför i karriären. Jo, också har medlemmen Ronn Moss spelat modemagnaten Ridge Forrester i såpan "Glamour" under många år för alla som följer den serien. Sen blev Player förband till ett flertal stora artister som Heart, Eric Clapton, Kenny Loggins, Gino Vanelli och Boz Scaggs.

Men den här plattan höll på att bli det sista bandet gjorde för under slutet av 1978 så blev det idel bråk och slitningar i bandet och det slutade med en splittring och ett band utan skivkontakt. Det skulle ordna sig till slut och bli några album till senare. 

Player är annars ett band jag har haft ögonen på ett tag och deras sköna mjuka Eagles-liknande rock, även om jag bara har fått tag på den självbetitlade debuten från 1977 (där ovan nämnda låt finns med). Och den är ingen dålig platta alls, riktigt bra utan tvekan. Men nog tycker jag att "Danger zone" ändå är snäppet bättre med överlag starkare produktion och arrangemang. Om man jämför vidare med Eagles så är melodierna här inte lika starka och lätta att minnas som deras låtar så betyget fyra är lite på gränsen, men detta är ändå riktigt snyggt och skönt och även i dom tuffare rocklåtarna lyckas man skapa låtar som är riktigt intressanta och väldigt välgjorda! Också är det skön stämsång, det får man aldrig glömma, vilket jag tycker i och för sig gör mycket för den här genren!

Players "Danger zone" är en med beröm godkänd, skön och relaxande 70-talsplatta som är intressant att följa med flera för tiden rätt spännande grepp, även om låtarna kanske är lite lättglömda utan det lilla extra. Men det behövs nog inte i denna genre. Det är bara att lägga på plattan, vrida upp volymen och softa!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...