expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 14 september 2021

Mike + The Mechanics - Mike + The Mechanics

Mike + The Mechanics - Mike + The Mechanics  
Utgivningsår: 1985
Skivbolag: Atlantic/WEA
Betyg: 4/5
Den långe Genesis-medlemmen med skägget Mike Rutherfords band
Mike + The Mechanics är ju ett band som har blivit lite av ansikten för den snälla popen, mycket efter "The living years"-hiten 1989. Men ibland kan bandet tuffa till sig riktigt bra och ingen kan heller förneka musikerkvaliteten på medlemmarna. Visst hör man släktskapet med Genesis runt denna tid här och även en del av Phil Collins låtar finns det spår av i sound och melodier, även om Collins inte alls är inblandad på denna platta. Men man hör även även Mike Rutherfords förmåga att blomma ut i ett snyggt sound och vackra poppärlor. 

Detta bandets debut från 1985 var nästan, förutom ett hobbyprojekt, även en supergrupp eftersom Paul Carrack, då mest känd som sångare i Ace och Squeeze och Sad Cafés sångare Paul Young (nej, inte DEN Paul Young, han var med i Q-Tips) var med, förutom Rutherford då från Genesis. 

Några av bandets allra bästa låtar i karriären är med på denna platta, singlarna "Silent running" och "All i need is a miracle". Eller vad sägs om det riktigt snygga introt på den sistnämnda? Detta är ett riktigt bra album, men betyget ligger lite på gränsen till en trea eftersom plattan tappar lite i fart efter halva och låtarna sen är inte lika starka som början. Inte alls dåliga på något sätt, men inte lika spännande. Plattans sista och mest bortglömda singel, "Taken in", som man har placerat sist, är väl inte ett riktigt starkt singelval om jag ska vara ärlig. Men detta 
är riktigt snyggt gjort och proddat och innehåller som sagt några av bandets starkaste kort någonsin, så jag är ändå snäll och gräver fram en fyra. Kvar i samlingen blir plattan blivit vilket fall som helst! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...