expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

onsdag 22 november 2023

Lisa Stansfield - Lisa Stansfield

Lisa Stansfield - Lisa Stansfield
Utgivningsår: 1997
Skivbolag: Arista
Betyg: 4/5
Vi ska bli lite svala nu och titta till en skiva som är lugnande för kropp och själ, vilket brukar vara grejen med Lisa Stansfields musik. Brittiska Lisa slog till som sångerska i gruppen Blue Zone och gick snabbt solo och fick jättehits med låtar som "People hold on" och "All around the world" och hade sen en framgångsrik karriär som varade i drygt ett decennium. Och jag är ett fan av hennes svala och mjuka engelska sammetssoul som utvecklats med små steg för varje platta, men ändå lyckats behålla sin grund med stråkar och svävande soulstil. 

Blue Zone-kollegorna har genom nästan hela karriären varit med henne, inte minst Ian Devaney, som inte långt efter denna platta blev hennes man. Den andra medlemmen, Andy Morris, har däremot lämnat samarbetet här. Istället så har ingen mindre än Richard Darbyshire från sen länge avsomnade 80-talsfavoriterna Living In A Box gjort en kvartett låtar, vilket aldrig är fel! 

1991 års "Real love" är min favorit med riktiga höjdare som "Change och "All woman", men den här plattan är inte alls så långt efter. Någonstans hörs det att man har försökt att göra soundet lite mer tightare och närmare amerikansk soul, även om man känner igen stråkarna i bakgrunden. Men låtarna är riktigt bra, även om dom, trots hela sju singel släpp, inte har den starkaste hit-potentialen hela tiden. "The real thing" är riktigt soft och bra och även om det på papperet kan tyckas onödigt med ännu en soulcover på Barry Whites "Never never gonna give you up" så känns Lisa Stansfields version idag roligare och fräschare än Whites lätt sönderspelade original. Den här självbetitlade plattan är kanske inte fullt så smekande som till exempel "Real love", men den följer ändå sin sköna stil och är klart väldigt välgjord, vacker och avkopplande likväl och blir solklart kvar i samlingen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...