expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

måndag 18 december 2023

The Motors - Airport


The Motors - Airport
Utgivningsår: 1978
Skivbolag: Virgin
B-sida: Cold love (live)
2024 är det tio år sen jag beslutade mig för att börja samla 70-talsmusik på allvar och det hade jag tänkt fira med att skriva om en av dom låtar jag föll mest för då. För att lära mig tillräckligt mycket så plöjde jag igenom alla avsnitt av 1978 års program Poporama och hittade många nya låtar och artister. Den här låten var 1978 års största succé på Poporama och i Sverige och med tanke på det så känns inte låten som något som man nämner allra först precis när man ska prata om 70-talets största hits. Snarare känns både den och The Motors rätt bortglömda och för mig var låten relativt okänd när jag hörde den då.

Så för dom som då inte vet vilka detta är, The Motors var ett engelskt band ledd av sångaren Andy McMaster och den här låten var deras största hit, men även uppföljaren "Forget about you" blev en skapligt stor hit i Sverige. Tre plattor hann man med under bandets fyra existerande år och plattan till den här megahiten, "Approved by the Motors" är en helt OK och bra rockplatta. 

Men den här sorgliga låten i new wave-stil om killen som skyller på flygplatsen för att hans tjej flög iväg från honom satt direkt hos mig, med sin dramatiska inramning, den mollaktiga tonen och melankoliska texten.  Många lyssnade på Ariana Grande eller Calvin Harris eller Albins "Min soldat" denna sommar. Jag själv spisade The Motors 36 år gamla "Airport" så ofta jag kunde på mina fotoutflykter i Sundsvalls omnejder. Och självklart blev lyckan stor när jag på Sundsvalls Skivmässa hösten 2023 till sist kunde hitta denna singel, för den här snillrika låten är värd att lyftas upp igen! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...