expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 29 mars 2022

Eldkvarn - Pluralism

Eldkvarn - Pluralism
Utgivningsår: 1993
Skivbolag: EMI
Betyg: 4/5
1993 tyckte Plura Jonsson att det var dags att styra sitt Eldkvarn mot 90-talet och få bandet att låta mer med sin tid och albumet "Pluralism" har därför den stil den har. Det är ibland lätt distade gitarrer till diverse funky beats och funky keyboards, så rätt runt denna tid, och jag tappade nästan hakan när andra spårets "Allt står på spel" inleds med ett house-riff, så otroligt långt från Eldkvarns normala stil. Nu kan man tro då att bandet har tagit sig vatten över huvudet och helt tappat förståndet, för efter tre låtar blev jag i alla fall fundersam på vart detta var på väg. 

Men det är inte så farligt som det låter för därefter så växer plattan enormt och "Chevrolet" är en oerhört stämningsfull och vacker låt och "Män som mej" är klassisk Eldkvarn. Och här finns många låtar som är otroligt sköna och snygga med en skön stämning
, även om det svenska 90-talets stil kanske lyser igenom lite väl mycket här och var. Det är möjligt att jag är snäll med betyget, men jag tycker att den här plattan innehåller så pass mycket otroligt sköna låtar emellan alla försök till att flirta med det samtida att jag tycker "Pluralism" är en mycket bra Eldkvarn-platta" och givetvis blir den kvar i samlingen! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...