expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tisdag 22 mars 2022

Brilliant - Somebody

Brilliant - Somebody
Utgivningsår: 1986
Skivbolag: WEA/Food
B-sida: Burning necklace
Det har gått snart 12 år sen jag skrev om det sorgligt bortglömda Stock-Aitken-Waterman-bandet Brilliant och deras singel "Love is war", nummer 40 på min årslista över 1986 års bästa låtar för övrigt. Brilliant var ju bandet där KLFs Jimmy Couty fick sitt genombrott och som hade skönsjungande June Montana vid mikrofonen. Den andra halvan av nyss nämnda KLF, Bill Drummond, jobbade som artistmanager på bandets skivbolag och ingen av KLF-medlemmarna har väl varit direkt snälla i sina ord om bandet efteråt. Faktum är att jag verkar vara en av få, i alla fall i Sverige, som faktiskt gillade Brilliant och deras ändå, för Stock-Aitken-Waterman, rätt udda popstil. 

Tio platser högre upp på 1986-listan finns en av dom få låtar med bandet som jag faktiskt hörde då det begav sig. Som många andra låtar och artister då var det radioprogrammet Kulan I Luften som etablerade låten hos mig och så småningom när den testades i Tracks, utan att komma in! Varför denna inte blev en hit är för mig en gåta, för den har ju allt egentligen, sound, charm, calypsodisco, energi och en melodi som sitter, plus med tillhörande ordvits i texten:
"You look like somebody
You act like somebody
You feel like somebody
but you're not the body i want!"
Detta kan vara bland det snyggaste och skönaste SAW-fabriken gjorde under 80-talet och 
den passerade listorna helt obemärkt. Så givetvis var glädjen skyhög när jag hittade denna på Erikshjälpen 2011 efter lång tids letande! Nu väntar jag också bara på bandets platta "Kiss the lips of love". Tills dess njuter jag mer än gärna av "Somebody" igen, gärna på hög volym!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...